Nieuws

Pulse: Apple ruilt Bing voor Google en China blokkeert WhatsApp

Ook in deze Pulse: Netflix draagt bij aan betere wifi op vliegtuigen, nieuwe Microsoft 365-opties voor studenten en bedrijven en 10.000 handtekeningen voor opensource maken overheidscode.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple ruilt Bing voor Google

Apple heeft Bing laten vallen als standaard zoekmachine voor Siri op iOS en Spotlight op Mac. Voortaan worden zoekopdrachten via Google uitgevoerd, zo meldt TechCrunch. De overstap moet voor meer consistentie zorgen tussen Siri, Spotlight en Safari. Bing blijft wel de standaard zoekmachine voor afbeeldignen in zowel Siri als Spotlight, terwijl YouTube blijft instaan voor video’s.

China blokkeert WhatsApp

China heeft de toegang tot WhatsApp in het land geblokkeerd. Dat schrijft de New York Times. De voorbije maanden ondervonden gebruikers reeds hinder bij het delen van video’s en foto’s via de dienst. Nu is het ook compleet onmogelijk om tekstberichten te sturen. De blokkade van WhatsApp is een nieuwe klap voor Facebook, dat zelf al sinds 2009 geblokkeerd is in China. De enige resterende aanwezigheid van Facebook in het land, is in de vorm van het recent gelanceerde Colorful Balloons. Dat is een app om foto’s te delen die dezelfde functies biedt als Facebook Moments, zonder de Facebook-naam erop geplakt.

Netflix draagt bij aan betere wifi op vliegtuigen

Netflix gaat luchtvaartmaatschappijen zijn mobiele streamingtechnologie aanbieden om de wifi op vliegtuigen te verbeteren. Dat meldt Variety. De streamingdienst heeft al heel wat werk verricht om bandbreedte efficiënter te gebruiken, zodat zijn dienst ook op onstabiele mobiele netwerken kan worden gebruikt. Die technologie wil het gebruiken om ook het internet op vliegtuigen te verbeteren. Voor Netflix houdt de samenwerking steek: hoe beter de wifi, hoe meer passagiers Netflix kijken op het vliegtuig.

Nieuwe Microsoft 365-opties voor studenten en bedrijven

Microsoft lanceert nieuwe Microsoft 365-formules: Microsoft 365 F1 en Microsoft 365 Education. De opties zijn toegespitst op respectievelijk ‘eerstelijn’ werknemers en studenten, zo weet Smartbiz. De nieuwe formules breiden het aanbod uit van Microsoft 365, waarbij Office en Windows 10 in één pakket worden gestopt. Microsoft lanceerde deze vernieuwde abonnementsformule in juli van dit jaar.

10.000 handtekeningen voor opensource maken overheidscode

‘Public Money, Public Code’, een Europese campagne die oproept om alle code die met publieke middelen wordt gefinancierd opensource te maken, heeft op twee weken tijd 10.000 handtekeningen opgehaald voor een open brief. Daarin staat dat softwarelicenties verhinderen dat overheden hun software opensource maken en ze daardoor afhankelijk worden van een handvol grote bedrijven. Bovendien zou het zorgen voor veiligheidsrisico’s omdat de code niet kan worden onderzocht. Met de brief hoopt de campagne nieuwe wetgeving te stimuleren om overheidssoftware verplicht opensource te maken.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business