Nieuws

Nieuwe USB 3.2-specificatie officieel: verdubbelt snelheid tot 20 Gbit/s

Nu dat de laatste puntjes op de i zijn gezet, kunnen fabrikanten aan de slag met de nieuwe standaard. Waarschijnlijk zullen de eerste toestellen met USB 3.2 pas in 2019 uitkomen.

USB Implementers Forum (USB-IF), de organisatie die de USB-standaard beheert, heeft de definitieve specificatie voor USB 3.2 gepubliceerd. Concreet wordt het mogelijk om data over meerdere lanes te sturen, wat de capaciteit gevoelig verhoogt. Hosts en apparaten krijgen zo ondersteuning voor maximaal twee 10 Gbit/s-lanes, wat neerkomt op een maximale snelheid van 20 gigabits per seconden.

[related_article id=”217408″]

Deze standaard is dubbel zo snel als zijn voorganger USB 3.1 en zal compatibel blijven met oudere standaarden. Ook werkt de nieuwe lane-uitbreiding met de huidige kabels, zo lang die SuperSpeed USB 10 Gbit/s ondersteunen. Je hoeft er dus geen nieuwe voor aan te schaffen. Wel moeten, voor multi-laneondersteuning, zowel de host als apparaten over usb 3.2-chips beschikken.

Nu het document in kannen en kruiken is, is het wachten geblazen op de eerste apparaten die gebruikmaken van USB 3.2. Waarschijnlijk zal dat pas in 2019 zijn. Brad Saunders, voorzitter van het USB Implementers Forum, schat dat het twaalf tot achttien maanden zal duren vooraleer de eerste producten op de markt verschijnen.

Twee maanden geleden zette de USB 3.0 Promotor Group – een samenwerkingsverband tussen bedrijven als Apple, HP en Microsoft – de laatste ‘schets’ van het document online. Het finale document, dat bestaat uit 548 pagina’s, kan je hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business