Nieuws

AMD gaat 12nm-processors uitbrengen in februari

Volgens een Taiwanese krant verschijnen volgend jaar nieuwe versies van de Ryzen-chips, die niet op 14 maar op 12 nanometer zullen gebakken zijn.

AMD komt in februari 2018 waarschijnlijk met een nieuwe reeks Ryzen-processors. De Taiwanese krant DigiTimes zou die informatie gekregen hebben uit goede bronnen bij Taiwanese merken zoals Asus, Gigabyte en ASRock. Deze nieuwe lading cpu’s zouden gebakken zijn op twaalf nanometer volgens het procedé van GlobalFoundries. Daarnaast zouden er ook nieuwe chipsets voor moederborden komen.

[related_article id=”218850″]

Waarschijnlijk zullen de nieuwe cpu’s sterke gelijkenissen treffen met de huidige modellen, maar ze maken wel het bruggetje van 14 naar 12 nanometer. Dat maakte AMD vorige week al bekend op een conferentie van GlobalFoundries. Eerder was het plan om over te stappen naar 14nm+, maar nu is dat bijgesteld en zullen nieuwe producten ontwikkeld worden op het kleinere 12nm-procedé. Verder mogen we ook kleine verbeteringen zoals een iets hogere kloksnelheid verwachten. De cpu’s zouden de codenaam Pinnacle Ridge krijgen.

Het 12 nanometer-bakproces biedt volgens GlobalFoundries een tot 15 procent hogere dichtheid ten opzichte van eerdere procedés, wat tot tien procent betere prestaties moet leveren. Volgens DigiTimes mogen we eerst een update verwachten van de Ryzen 7, en daarna pas de goedkopere modellen.

Naast de nieuwe Ryzen-chips krijgen de X370 en B350 respectievelijk een update naar X470 en X350-varianten. Meer details over deze moederbord-chipsets zijn nog niet bekend. Ook zijn Vega-gpu’s zullen overstappen naar het 12nm-procedé.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business