Nieuws

Pulse: Nokia 3310 krijgt 3G en Apple Music telt 30 miljoen abonnees

Ook in deze Pulse: Netwerkstoring zorgt voor vertragingen op luchthavens, Albert Heijn werkt aan Google Home-app en Google, Twitter en Facebook moeten getuigen over Russische inmenging.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Nokia 3310 krijgt 3G-versie

HMD Global, het bedrijf dat tegenwoordig telefoons maakt onder de Nokia-naam, brengt volgende maand een 3G-versie van de nieuwe Nokia 3310 op de markt. De 3G-variant is volgens het bedrijf in de eerste plaats bedoeld voor landen waar providers het 2G-netwerk al hebben uitgeschakeld. Met uitzondering van de toevoeging van een 3G-modem blijft de telefoon identiek. Hij wordt wel tien euro duurder en zal 69 euro kosten. De Nokia 3310 is een moderne interpretatie van de razend populaire 3310 uit 2000 en doet bijzonder goed dienst als smartphonedetox.

Apple Music telt 30 miljoen abonnees

Apple Music heeft de kaap van 30 miljoen betalende abonnees overschreden. Dat vertelt Jimmy Iovine, die aan het hoofd staat van Apple Music, in een interview met Billboard. Daarmee is het met stip de tweede grootste muziekstreamingdienst, maar moet het Spotify (met 60 miljoen betalende gebruikers) wel nog altijd ver voor zich laten. Apple heeft er twee jaar en drie maanden over gedaan om deze mijlpaal te bereiken. Het probeert zich te onderscheiden met exclusieve deals, maar wil daarnaast ook meer gaan inzetten op onder meer documentaires om het verhaal achter artiesten en nummers te vertellen.

Netwerkstoring zorgt voor vertragingen op luchthavens

Op verschillende luchthavens wereldwijd liepen wachttijden bij het inchecken gisteren hoog op door technische problemen, zo meldt de BBC. Het probleem lag bij een netwerkstoring bij Amadeus, dat de inchecksoftware levert voor zo’n 125 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Tot de klanten van Amadeus behoren onder meer KLM, Lufthansa en British Airways. Ook Brussels Airlines ondervond hinder, zo meldt het Nieuwsblad. Alle passagiers op Zaventem moesten daardoor manueel ingecheckt worden. De problemen waren na enkele uren opgelost.

Albert Heijn werkt aan Google Home-app

Supermarktketen Albert Heijn werkt aan een app voor Google Home om online je boodschappen te bestellen via de slimme luidspreker. Dat meldt Twinkle. Er is evenwel nog één ding dat de app in de weg staat: de Google Assistant spreekt nog geen Nederlands. Zodra Nederlands wordt ondersteund, zal Albert Heijn er echter als de kippen bij zijn om zijn app uit te rollen. Heel lang zal dat wellicht niet meer duren: Google is namelijk op zoek naar een Nederlandstalige schrijver om de Assitant een Nederlandse stem te geven. Naast de Google Home ziet Albert Heijn ook mogelijkheden in andere slimme luidsprekers zoals de Amazon Echo en Apple HomePod.

Google, Twitter en Facebook moeten getuigen over Russische inmenging

Er is aan Google, Twitter en Facebook gevraagd om te komen getuigen voor het Amerikaanse Congres, in het kader van de onderzoekscommissie die kijkt naar de de aantijgingen van de inmenging van Rusland in de presidentsverkiezingen van 2016. Dat schrijft Smartbiz. De Amerikaanse senaat wil dat bestuursleden van de drie bedrijven op 1 november meer toelichting geven over de zaak in hun commissie. Tegelijkertijd loopt ook bij het Huis van Afgevaardigden een gelijkaardig onderzoek, waar de techreuzen ook al op het matje geroepen zijn.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business