Nieuws

Google Foto’s gaat je huisdieren herkennen

Google Foto's kan al langer diersoorten onderscheiden, maar zal binnenkort ook jouw hond of kat herkennen.

Google Foto’s is al langer in staat om een hond en een kat te herkennen. Binnenkort zal de app ook jouw hond of kat kunnen herkennen. Dat blijkt uit een ontleding van het installatiebestand voor Googe Photos versie 3.6 door Android Police.

De website ontdekte enkele strings met nieuwe tekst die duidelijk verwijst naar het herkennen van huisdieren, katten en honden in het bijzonder. Een ander stukje code lijkt er dan weer op te wijzen dat Google Foto’s binnenkort eveneens foto’s van jou met je huisdier zal kunnen herkennen.

Dat de code in het installatiebestand is opgedoken, is evenwel nog geen officiële bevestiging dat de functie er komt, al is het wel erg waarschijnlijk. Voor huisdiereigenaars zou het alvast een fijne toevoeging zijn.

[related_article id=”215307″]

Google Foto’s maakt al langer gebruik van gezichtsherkenning om verschillende personen in je foto’s te herkennen. Hoewel die functie wegens privacybeperkingen technisch gezien niet in Europa beschikbaar is, is het wel mogelijk om ze via een omweg te ontgrendelen. Hoe je dat doet, lees je hier.

In het installatiebestand staan nog enkele andere verwijzingen naar nieuwe functies die er mogelijk aankomen. Zo ontdekte Android Police een ‘Motion’-functie die je ‘foto’s tot leven doet komen’ en wordt er melding gemaakt van Google Lens. Lens koppelt de beeldherkenning van Google Foto’s aan de database van Google Assistant. Daardoor kan je je camera bijvoorbeeld op de cover van een boek richten, en zal je meer informatie over dat boek krijgen. De code lijkt erop te wijzen dat Google Lens in eerste instantie alleen voor de Pixel-telefoons beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business