Nieuws

Apple onderzoekt “opgezwollen accu’s” van iPhone 8 Plus

In Azië zijn twee iPhone 8's opengebarsten door een defect in de batterij. Daardoor is mogelijk in beide gevallen een brand vermeden.

Apple is een onderzoek gestart na meldingen van batterijproblemen bij de iPhone 8 Plus, zo meldt MacRumors. In twee gevallen werd de accu – door onbekende redenen – dikker en kwam de behuizing los. Tot nog toe zijn er nog maar enkele klachten, dus we hoeven voorlopig geen vervolg van het Galaxy Note 7-fiasco te vrezen.

De twee klachten kwamen uit Azië. Een vrouw van Taiwan wilde haar iPhone 8 Plus even opladen, waarop haar toestel openbrak. Bij een tweede klant in Japan zou het toestel opgezwollen uit de doos zijn gekomen. In beide gevallen kwam de lijm tussen het scherm en de rest van de behuizing los. Waarschijnlijk kwamen er gassen vrij die ervoor zorgden dat het scherm loskwam. Gelukkig maar, want dit zorgde er hoogstwaarschijnlijk voor dat de accu geen vlam vatte.

[related_article id=”211374″]

Ben je zelf in het bezit van een iPhone 8 Plus, dan mag je nog met een gerust hart je smartphone opladen: het aantal meldingen is immers erg laag. Bij de Samsung Galaxy Note 7 lag dat wel anders. Vlak na zijn release waren in sommige landen al honderden meldingen van accu’s die in de fik schoten. Wel zou kunnen dat er bijvoorbeeld een fabricagefout in enkele accu’s zit: een onvermijdelijk inherent kwaad van een lithium-ionbatterij.

Apple gaf aan dat er een onderzoek loopt, maar meer gaf het concern niet prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business