Nieuws

Pulse: dit is de Huawei Mate 10 Pro en mini Commodore 64 komt eraan

Ook in deze Pulse: Apple geeft broncode macOS- en iOS-kernel vrij, Facebook test accountherstel met je gezicht en Apple koopt start-up voor fotoherkenning.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Dit is de Huawei Mate 10 Pro

Later deze maand licht Huawei de sluier van zijn nieuwe Mate-reeks. Er wordt verwacht dat de Chinese smartphonebouwer drie toestellen lanceert: Mate 10, Mate 10 Pro en Mate 10 Lite. Dankzij een tweet van telecomlekker Evan Blass krijgen we alvast een betere blik op de Pro-versie, die eerdere geruchten over de telefoon lijkt te bevestigen. Huawei springt mee op de trend van 2017: een randloos scherm met 18:9-verhouding. Ook de dubbele camera blijft present.

https://twitter.com/evleaks/status/914427604165447680

Mini Commodore 64 komt eraan

Retro Games Ltd. brengt begin volgend jaar een mini-versie van de Commodore 64 op de markt. De C64 Mini haalt inspiratie bij de NES en SNES Classic van Nintendo: het is een compactere versie van de klassieke Commodore 64, en wordt geleverd met 64 retrogames en een joystick. De console is uitgerust met een hdmi-poort en 2 usb-poorten. Daarmee kan je onder meer een toetsenbord aansluiten om het systeem ‘als een klassieke C64 te gebruiken’, bijvoorbeeld om te programmeren in Basic.

Apple geeft broncode macOS- en iOS-kernel vrij

Apple heeft de broncode vrijgegeven van de XNU-kernel die de basis vormt voor macOS en iOS. De code is beschikbaar onder de Apple Public Source License, waardoor ze niet zonder beperkingen kan worden gebruikt. De kernel omvat slechts de code voor de meest kritieke functies. Code met betrekking tot de interface, developer frameworks en apps blijft wel afgesloten.

Facebook test accountherstel met je gezicht

Facebook experimenteert met de optie om je account te herstellen met behulp van gezichtsherkenning. Dat werd ontdekt door Matt Navara van The Next Web en bevestigd door TechCrunch. De functie werkt alleen op apparaten waar je al eens eerder op bent ingelogd, en zou een alternatief zijn voor bestaande opties zoals sms.

Apple koopt start-up voor fotoherkenning

Apple heeft het Franse Regaind overgenomen. Dat is een start-up die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van artificiële intelligentie voor het analyseren van beelden. De algoritmes kunnen de elementen in beelden herkennen en zo helpen bij het doorzoeken en categoriseren van je fotobibliotheek. De overname vond eerder dit jaar plaats, zo meldt TechCrunch, en plaatst Apple in een stevigere positie tegenover Google Photos.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business