Nieuws

Pulse: Yahoo-hack uit 2013 trof alle accounts en Dropbox vernieuwt zichzelf

Ook in deze Pulse: Gratis wifi in Brusselse metrostations, Chinese webshops omzeilen btw via België en Europa overweegt strengere regels voor telecomsector.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Yahoo-hack uit 2013 trof alle accounts

De Yahoo-hack uit 2013 stond al in de geschiedenisboeken als de grootste hack ooit met 1 miljard gecompromitteerde accounts. Nu blijkt dat de schade nog groter was en alle 3 miljard Yahoo-accounts waren getroffen. Dat blijkt uit nieuwe informatie die Yahoo kon vergaren. De gestolen data zou geen onversleutelde wachtwoorden of betaalgegevens bevatten, maar was volgens experts met een verouderde encryptietechniek beschermd die eenvoudig te kraken is.

Dropbox vernieuwt zichzelf

Dropbox stopt zichzelf na 10 jaar in een nieuw, kleurrijker jasje. Het nieuwe design geeft Dropbox een hippere uitstraling en moet de clouddienst doen opvallen tussen zijn concurrenten. De webinterface blijft er evenwel nog grotendeels hetzelfde uitzien, met voornamelijk wit, blauw en grijze accenten. De nieuwe kleurencombinaties lijken vooral te zullen worden toegepast in marketingcampagnes en advertenties.

Gratis wifi in Brusselse metrostations

Wie gebruik maakt van de Brusselse metro zal voortaan gratis van wifi gebruik kunnen maken in alle (pre-)metrostations. Dat maakte Brussels minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) bekend. Sinds begin dit jaar was al een kwart van de stations uitgerust met wifi. Dat is nu uitgebreid naar het volledige netwerk van de MIVB.

Chinese webshops omzeilen btw via België

Niet-Europese webwinkels zouden elk jaar zo’n 5 miljard euro aan btw-bijdrage ontduiken door goederen door ons land te versluizen. Het gaat vooral om Chinese webshops. Dat schrijft Twinkle. Volgens Europese wetgeving moet de btw pas worden betaald in het land van bestemming. Frauduleuze webshops maken van die regel gebruik door goederen een tussenstop te laten maken in België waarna de goederen verdwijnen voor ze hun weg naar een andere Europese lidstaat kunnen vervolgen.

Europa overweegt strengere regels voor telecomsector

Het Europese Parlement wil overheidsorganisaties meer middelen geven om operatoren te dwingen hun kabel open te stellen. Dat schrijft Smartbiz. De verstrenging omvat niet alleen het openstellen van netwerkinfrastructuur voor concurrenten, de vertegenwoordigers willen ook enkele gunstmaatregelen afschaffen voor operatoren die gezamenlijk in een netwerk investeren. Het parlement gaat daarmee in tegen de algemene opvatting binnen de Europese Commissie. Die wil net de telecomproviders stimuleren in het investeren in nieuwe infrastructuur met behulp van voordelige regels.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business