Nieuws

Pulse: dit moet je onthouden van Googles Pixel 2-event

Google kondigde woensdagavond heel wat nieuwe hardware aan. Dit waren de belangrijkste aankondigingen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

In deze editie blikken we terug op het lanceringsevent van Googles nieuwe Pixel-smartphones en andere hardware. Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat geen enkele van de nieuwe hardware (op dit moment) voor de Benelux bestemd is. Ben je desondank toch benieuwd naar de nieuwigheden, lees dan zeker verder.

Pixel 2 en Pixel 2 XL

De grote sterren waren uiteraard de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Beiden draaien op een Snapdragon 835 met 4 GB RAM en zijn beschikbaar met 64 GB of 128 GB opslagcapaciteit. Ze hebben dezelfde 12,2 megapixelcamera met laserautofocus en dual-pixel phase detection, en optische en elektronische beeldstabilisatie. Vooraan zit een 8 megapixelcamera. De audiojack is verdwenen en ze ondersteunen geen draadloos laden, alles gebeurt via de USB-C-aansluiting of Bluetooth 5.0. Beide telefoons ondersteunen Active Edge, een knijpfunctie vergelijkbaar met de HTC U11.

Waarin verschillen ze dan wel? De Pixel 2 heeft een 5 inch 1920 x 1080 OLED-scherm. De Pixel 2 XL heeft een grotere batterij en 6 inch 2880 x 1440 OLED-scherm. De Pixel 2 XL is bijgevolg iets groter en zwaarder dan de Pixel 2.

Beide telefoons zijn vanaf 19 oktober beschikbaar in de Verenigde Staten voor 649 dollar en 849 dollar.

Pixel Buds en Google Clips

Google lanceerde ook twee gadgets die gebruik maken van artificiële intelligentie. De Pixel Buds zijn draadloze oortjes die dankzij AI (in combinatie met de Pixel) in real-time conversaties kunnen vertalen via Google Translate. De Buds zijn binnen enkele weken beschikbaar in de Verenigde Staten en zullen 159 dollar kosten.

Google Clips is een camera die gebruik maakt van artificiële intelligentie om intieme familiemomenten voor jou vast te leggen. Je zet de camera ergens neer en hij zal zelf automatisch foto’s maken. De 12 megapixelcamera heeft een zichtveld van 130° en is getraind om beelden te maken wanneer het een gezicht of huisdier herkent en de situatie interessant genoeg is. Google Clips zal 249 dollar kosten.

Google Home Mini en Max

Googles slimme luidspreker Home krijgt er enkele familieleden bij. De Google Home komt in drie uitvoeringen: ‘Chalk’, ‘Charcoal’ en ‘Coral’, en is bekleed met stof. De kleine luidspreker is vanaf 19 oktober in de Verenigde Staten beschikbaar en geeft je voor 49 dollar toegang tot de Google Assistant.

Google lanceerde daarnaast ook de Home Max: een stereoluidspreker die 20 keer krachtiger is dan de gewone Home. Hij zal vanaf december in de Verenigde Staten beschikbaar zijn voor 399 dollar en komt in een zwarte en witte uitvoering.

Google Pixelbook

De Pixelbook is een 2-in-1 laptop met 12,3 inchscherm en de Google Assistant ingebakken. Het basismodel start met een Kaby Lake Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en een 128 GB SSD voor 999 dollar. Dat kan je opkrikken tot een Core i7, 16 GB RAM en 512 GB voor 1.649 dollar. De laptop is uitgerust met twee USB-C-poorten en biedt een batterijleven van 10 uur. Google introduceert ook een optionele Pixelbook Pen voor 99 dollar. Beiden zijn in de Verenigde Staten beschikbaar vanaf 31 oktober.

Google Daydream

Ten slotte werd ook een nieuwe Daydream View VR-bril aangekondigd. De nieuwe uitvoering is beschikbaar in ‘Charcoal’, ‘Fog’ en ‘Coral’, en lijkt iets robuuster dan de vorige generatie. Een controller is opnieuw van de partij. De nieuwe VR-bril krijgt een prijskaartje van 99 dollar en zal compatibel zijn met de Pixel 2, Samsung Galaxy S8 en Note 8, en de LG V30. Vanaf november ligt hij in de Verenigde Staten in de rekken.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business