Nieuws

Pulse: Proximus geeft Edpnet toegang tot glasvezel en nieuwe BlackBerry gelekt

Ook in deze Pulse: Netflix verhoogt prijzen, Western Digital introduceert HDD van 14 TB en Microsoft gaat hardware verkopen in Windows Store.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Proximus geeft Edpnet toegang tot glasvezel

Proximus en Edpnet hebben een akkoord afgesloten zodat die laatste toegang krijgt tot het nieuwe glasvezelnetwerk van de operator. Daardoor kan de kleine concurrent binnenkort dezelfde snelle internetverbindingen aanbieden, aan een lagere prijs. Proximus investeert 3 miljard euro in ‘fiber-to-the-home’, ofwel glasvezel tot in de huiskamer (of op kantoor). Over 15 jaar moet ruim de helft van de aansluitingen vernieuwd zijn. Edpnet is een kleine nichespeler met 40.000 à 50.000 klanten in België en biedt alleen telefonie en internet aan. De overeenkomst is puur commercieel en staat los van de nieuwe regulering die in de maak is.

Nieuwe BlackBerry gelekt

TCL bereidt de lancering van een nieuwe BlackBerry-smartphone met volledig touchscreen voor. Dankzij telecomlekker Evan Blass kregen we een eerste blik op het toestel. Volgens de geruchten krijgt de smartphone een midrange Snapdragon-processor, full HD-scherm en een 4.000 mAh-batterij. Wanneer de telefoon er precies aankomt, of aan welke prijs, is op dit moment nog niet bekend.

https://twitter.com/evleaks/status/916020241788018689

Western Digital introduceert HDD van 14 TB

Ondanks de vele voordelen die SSD’s te bieden hebben, blijven HDD’s de plak zwaaien in plaatsen waar veel opslagruimte noodzakelijk is. Western Digital lanceert daarom een 14 TB harde schijf voor gebruik in servers. Dat schrijft Smartbiz. De harde schijf is gevuld met helium en kan daardoor veel hogere opslagcapaciteiten aan. Om verder meer capaciteit te creëren op een harde schijf met dezelfde 3,5″-vormfactor maakt Western Digital gebruik van shingled magnetic recording (SMR), waarbij de sporen elkaar overlappen. Wanneer en voor welke prijs de 14 TB HDD in de winkels komt te liggen, is nog niet bekend.

Microsoft gaat hardware verkopen in Windows Store

Microsoft is van plan om zijn hardware in de toekomst ook via de Windows Store te verkopen. Dat meldt Mspoweruser. Eerder raakte al bekend dat Microsoft de appwinkel in Windows 10 zou herdopen tot Microsoft Store. Een logische beslissing nu we weten dat er binnenkort meer dan alleen apps voor het OS zal worden aangeboden. Naast de eigen Surface-hardware zou Microsoft mogelijk ook hardware van externe partners via de Store gaan aanbieden. Voorlopig heeft het bedrijf zelf nog niet gereageerd op het bericht.

Netflix verhoogt prijzen

Netflix verhoogt de prijzen voor zijn standaard- en premiumabonnement. Voor nieuwe gebruikers gaat de wijziging meteen in, bestaande klanten moeten pas vanaf 19 oktober meer betalen. Het standaardabonnement wordt 1 euro duurder en kost voortaan 10,99 euro per maand. De premiumbundel slaat op met twee euro en kost voortaan 13,99 euro. Vanaf 19 oktober worden klanten per mail op de hoogte gebracht van de wijziging. Netflix investeert steeds meer in eigen content en lijkt die investering nu op zijn minst voor een deel te recupereren bij de gebruiker.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business