Nieuws

Dell integreert glasvezel in design XPS 13

De fabrikant pakt zoals de voorgaande jaren uit met een luxueus en flinterdun design voor de XPS 13, maar voert wel belangrijke veranderingen door bij de verbindingsopties voor de versie van 2018.

Dell geeft de wereld een voorsmaakje van de nieuwe XPS 13 die het in 2018 uitbrengt. Net zoals in voorgaande edities focuste de fabrikant op het design en het scherm van de premiumlaptop. Een nieuwigheid is dat het bedrijf een model met glasvezel verwerkt in het toetsenbord uitbrengt.

Wit product

De fabrikant opteerde voor glasvezel voor zijn nieuwe witte variant van de laptop. Volgens het bedrijf was het erg moeilijk om een witte versie van de laptop te produceren met de standaard koolstofvezel die voor de behuizing wordt gebruikt, waardoor het naar een ander materiaal op zoek ging. Dat werd glasvezel. Het standaard grijze model blijft in 2018 koolstofvezel gebruiken, en Dell brengt het toestel ook opnieuw in het roosgoud uit.

Op het vlak van verbindingsmogelijkheden voert Dell enkele aanpassingen door. De drie usb 3.0-poorten worden op het nieuwe model vervangen door een trio usb-C-connectoren. De SDkaart-lezer verdwijnt in ruil voor een kleinere microSD-lezer.

Dell houdt vast aan het randloze InfinityEdge display dat de XPS 13 zijn premium uitstraling geeft, en aan de nogal ongelukkig geplaatse webcam. Die is net zoals bij voorgaande modellen onderaan het scherm te vinden, al heeft Dell de lens verschoven van links naar het midden van het display. Of die gecentreerde locatie flatterendere beelden oplevert, zal moeten blijken. Website TechRadar merkt op dat er twee lenzen in de webcam-module zitten. Dat kan erop wijzen dat Dell een Windows Hello-optie zal voorzien, wat al het geval is voor de hybride versie van de XPS 13.

De overige details van de vernieuwde XPS 13 bewaart Dell voor CES 2018, dat begin januari plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business