Nieuws

Nvidia Holodeck maakt virtueel samenwerken mogelijk

Samenwerken aan een grafisch intensief project van overal ter wereld, en toch tegelijk in één kamer zitten? Nvidia maakt dat het mogelijk dankzij het bijzondere Holodeck.

Op de GPU Technology Conference heeft Nvidia eindelijk de poorten geopend van zijn Holodeck. Wie een uitnodiging versiert, kan in early access fotorealistische VR-samenwerkingen opstellen. Het platform is ook klaar voor artificiële intelligentie. Holodeck laat je toe om creaties te verkennen in een realistische, fysisch gesimuleerde omgeving waar je perfect in realtime kan samenwerken.

3D-contentmakers

De Nvidia Isaac Simulator, die eerder dit jaar al werd gelanceerd, was de eerste pion van Nvidia Holodeck. Daar wordt het als een krachtig ontwikkellabo gebruikt voor AI-agenten die getraind worden door de simulator.

Met Holodeck mikt Nvidia vooral op product designers, applicatie ontwikkelaars, architecten en andere 3D-contentmakers. Het platform heeft enkele troeven, zoals grote en gedetailleerde modellen renderen, in real time, op levensgrote schaal. Holodeck kan ook interactie zoeken met mensen, robots en voorwerpen en een fysiek gesimuleerde omgeving.

Artificiële intelligentie

Tot slot heeft elk project wat AI nodig, en dat is bij Holodeck ook het geval. Verbeter je workflows met AI-versterkte simulatietools. Intelligentie kan worden doorgegeven tussen de virtuele en de echte werelden, zodat machines veiliger, sneller en kosten-efficiënter kunnen worden ingezet.

[related_article id=”219120″]

“Nvidia Holodeck omarmt designers zodat ze partners en klanten gedurende het designproces kunnen meenemen om levensechte 3D-werelden te tonen. Op deze manier worden de beste ideeën goed verkend,” zegt Bob Pette, vice president of Professional Visualization bij Nvidia. “Het is een ongeëvenaarde omgeving om AI-gebaseerde toepassingen uit te rollen en te testen. Die functie zal in de toekomst alleen nog beter worden wanneer we meer AI-mogelijkheden toevoegen.

Wie wil proeven van Nvidia Holodeck, kan zich aanmelden op de early access pagina van Nvidia. Het moet een selecte groep van designers, ontwikkelaars en uitvinders de mogelijkheid tegen om te experimenteren. Applicaties voor Holodeck worden vanaf vandaag ook aanvaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business