Nieuws

Pulse: Belfius en ING omarmen itsme en Proximus rolt glasvezel uit in Deurne

Ook in deze Pulse: Microsoft geeft Windows 10 Mobile officiële doodsteek, Van Hool bouwt elektrische bussen voor Amerikaanse markt en iPad Pro volgende kandidaat voor Face ID.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Belfius en ING omarmen itsme

Belfius-klanten kunnen voortaan de itsme-app gebruiken als alternatief voor hun kaartlezer. Eerder integreerde ook ING de nieuwe identificatiemethode in zijn home banking. Itsme is de app die eind mei werd gelanceerd door de drie grote mobiele providers, vier grootbanken en de Belgische overheid. Bij lancering bleek de dienst, die je identiteit koppelt aan je smartphone en simkaart, nog erg nutteloos door een beperkt aantal ondersteunde diensten. Daar lijkt nu mondjesmaat verandering in te komen. Wellicht zullen ook de twee andere grootbanken, BNP Paribas Fortis en KBC, niet lang op zich laten wachten.

Proximus rolt glasvezel uit in Deurne

Proximus wil tegen eind dit jaar zo’n 5.000 woningen in het Antwerpse district Deurne voorzien van glasvezel tot in de woning (fiber to the home). Binnen 3 jaar moet heel Deurne van het snellere internet kunnen genieten, en ook het Antwerpse diamantkwartier komt binnenkort aan de beurt. Proximus is al op verschillende plaatsen in het land gestart met werken. De operator investeert de komende tien jaar 3 miljard euro in het vervangen van de koperkabels, die zijn diensten tot in de woning brengen, door glasvezel. Waar mogelijk gebeurt dat via de gevel, maar de meeste aansluitingen verlopen ondergronds.

Microsoft geeft Windows 10 Mobile officiële doodsteek

We wisten het eigenlijk al, maar nu is het ook officieel: Microsoft plant de begrafenis van Windows 10 Mobile. Bug- en beveiligingsupdates blijven verschijnen, nieuwe features komen er niet meer. Dat maakte Microsofts Joe belfiore, VP van Windows Experiences, zelf bekend via Twitter. Het marktaandeel van Windows 10 Mobile was de laatste jaren verwaarloosbaar en de bijhorende winkel had een erg miniem app-aanbod, hoezeer het bedrijf ook probeerde. Microsoft spitst zijn mobiele strategie voortaan toe op kwalitatieve applicaties voor Android en iOS.

Van Hool bouwt elektrische bussen voor Amerikaanse markt

Busfabrikant Van Hool werkt samen met het Amerikaanse Proterra aan de ontwikkeling van elektrische bussen voor de Verenigde Staten. De eerste 100% elektrische autocars worden in de eerste helft van 2019 op de markt gebracht en hebben een rijbereik van ongeveer 300 kilometer. Van Hool maakt daarbij gebruik van de batterijtechnologie van Proterra. Daarnaast wordt ook aan een kleiner model gewerkt dat later beschikbaar zal zijn. De Belgische busfabrikant heeft momenteel zo’n 10.000 bussen met verbrandingsmotor rondrijden op de Amerikaanse wegen, waaronder pendeldiensten voor bedrijven.

iPad Pro volgende kandidaat voor Face ID

De iPad Pro lijkt de volgende in lijn, na de iPhone X, om ondersteuning voor Face ID ingebouwd te krijgen. Dat voorspelt de goed geïnformeerde Apple-analist Ming Chi-Kuo van KGI Securities. De TrueDepth-camera’s die nodig zijn voor de gezichtsherkenning zullen wellicht bij een volgende verversing van de 10,5 inch en 12,9 inch iPad Pro worden geïntroduceerd. Of de homeknop en Touch ID dan net zoals bij de iPhone X zullen verdwijnen, is niet duidelijk. De uitbreiding van Face ID naar meer apparaten zal er alleszins voor zorgen dat meer ontwikkelaars de nieuwe technologie gaan gebruiken.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business