Nieuws

Pulse: Vlaanderen wil elke gemeente slim maken, Nederland wil een hyperloop-testbaan

Ook in deze Pulse: Dow Jones publiceerde overname Apple door Google, Vlaams digitaal omgevingsloket nog steeds vol bugs en DHL start in 2018 met eerste leveringen zonder chauffeur.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Vlaanderen wil elke gemeente slim maken

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (NV-A) wil de ‘smart city’-proeftuin die in Antwerpen werd opgezet naar heel Vlaanderen uitrollen. Hij trekt daarvoor 4 miljoen euro uit, zo meldt Belga. Alle Vlaamse gemeenten krijgen de kans om bij de regering budget aan te vragen voor de uitrol van hun eigen IoT-projecten. Muyters vraagt dat ontwikkelde technologieën ook voor andere gemeenten worden opengesteld.

Nederland krijgt mogelijk hyperloop-testbaan

De Nederlandse overheid wil een hyperloop-testbaan naar Flevoland halen. Het is daarvoor in overleg met het Amerikaanse Hyperloop One en het Nederlandse Hardt Hyperloop. Dat meldt Tweakers. Er werd reeds een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en een geschikte locatie gekozen. De baan moet 5 kilometer lang worden met een doorsnede van 3 meter, en zal ongeveer 120 miljoen euro kosten om te bouwen. Nederland hoopt zo meer kennis te verwerven over de bouw van hyperloopbuizen. Nederlandse bedrijven kunnen die kennis vervolgens ook in het buitenland gebruiken.

Dow Jones publiceerde overname Apple door Google

Door een “technische fout” begon Dow Jones gisteren valse berichtgeving te verspreiden over de zogenaamde overname van Apple door Google. Google zou volgens de foute berichten amper 9 miljard dollar neertellen voor Apple en wijlen Steve Jobs zou zich in zijn testament positief hebben uitgelaten over zo’n deal. De berichtgeving had gelukkig geen effect op de beurswaarde van beide bedrijven. Het is dan ook bijzonder ongeloofwaardig dat Google slechts 9 miljard dollar zou betalen voor het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Dow Jones heeft zich geëxcuseerd voor de fout en de berichten verwijderd.

Vlaams digitaal omgevingsloket nog steeds vol bugs

Hoewel de Vlaamse overheid er al 4,7 miljoen euro tegenaan smeet, is het digitaal omgevingsloket nog steeds niet klaar voor algemeen gebruik. Dat schrijft Data News. De algemene lancering van het loket, waar vergunningen digitaal kunnen worden aangevraagd, werd al meermaals uitgesteld en is momenteel voorzien voor 1 januari 2018. N-VA en Open VLD zijn sceptisch over de haalbaarheid van die nieuwe lanceringsdatum, maar bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) heeft er nog vertrouwen in.

DHL start in 2018 met eerste leveringen zonder chauffeur

DHL wil volgend jaar al in Duitsland beginnen experimenteren met leveringen zonder chauffeur. Dat schrijft Twinkle. Vanaf een centraal punt brengen autonome elektrische voertuigen pakketjes van klanten volledig autonoom tot aan een parkeerplaats voor de deur. De voertuigen zullen worden voorzien van verschillende sensors, waaronder camera’s, lidar en radar, die de volledige omgeving in kaart brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business