Nieuws

Nokia ontslaat 310 mensen en stopt ontwikkeling VR-camera

De Nokia Ozo krijgt geen nieuwe versie. Het Finse bedrijf voert een strategieverandering door waarvan de VR-camera en 310 jobs het slachtoffer zijn.

Nokia laat weten dat er geen update komt van de Nokia Ozo, de 360° VR-camera die het eind 2015 op de markt bracht. Het toestel moest de intrede van het Finse bedrijf in een geheel nieuwe en bloeiende markt inluiden, maar twee jaar later blijkt die markt dan toch niet zo lucratief.

Omschakeling naar IoT

Zo verwoordt Nokia het zelf: “De trager-dan-gedachte ontwikkeling van de VR-markt betekent dat Nokia Technologies van plan is om zijn investeringen te reduceren en zich meer te focusen op opportuniteiten om de technologie te licenseren.” In plaats van zich te concentreren op virtual reality, zal het bedrijf meer geld pompen in het Internet of Things. Meerbepaald het IoT-segment waar het via zijn overname van de fabrikant Withings in meespeelt: die van de fitnesstrackers en andere slimme gezondheids-meters. De verandering gebeurt binnen Nokia Technologies, de afdeling binnen Nokia die zich bezig houdt met hardware.

“Nokia Technologies is op een punt belandt waar we, met de juiste focus en investeringen, onze voetafdruk in de digitale gezondheidsmarkt significant kunnen laten groeien, en we moeten die kans grijpen,” zegt Gregory Lee, president van de afdeling. Door de omschakeling komen 310 jobs  op de tocht te staan. Dat is ongeveer een derde van de 1.090 werknemers die onder Nokia Technologies vallen. Het zijn de teams in Finland, het Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk die afgeslankt worden.

Te duur

De Nokia Ozo was een high-end VR camera met een prijskaartje van 60.000 dollar bij zijn lancering. Nadien voerde het bedrijf een stevige prijsvermindering door naar 45.000 dollar, in de EU kost het toestel momenteel nog 23.500 euro. Met de Ozo mikte het bedrijf op professionele gebruikers die films in 360° wilden opnemen. Het bedrijf stelt dat het aan de lopende ‘verplichtingen’ voor bestaande klanten zal voldoen, maar treedde niet meer in detail over wat dat precies inhoudt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business