Nieuws

Apple en LG sleutelen aan opvouwbare iPhone

Apple en LG zouden de krachten hebben gebundeld om een vouwbare smartphone op de markt te brengen, volgens een rapport.

Apple en LG werken samen om een opvouwbare iPhone op de markt te brengen, dat rapporteert de Zuid-Koreaanse nieuwswebsite The Korea Herald, dat zelf een lokaal medium citeert. Bronnen in de sector stellen dat LG onlangs een taskforce oprichtte om een flexibel scherm te ontwikkelen voor een toekomstige iPhone. Daarnaast heeft het bedrijf ook een team samengebracht binnen dochterbedrijf LG Innotek om te sleutelen aan de interne printplaat voor het toestel.

Grote stap

Het verbond tussen LG en Apple gaat al langer terug. LG is Apples vaste leverancier voor de LCD-schermen van de iPhone. Het vertrouwen is groot genoeg dat Apple een LG-monitor selecteerde als de opvolger voor zijn eigen Thunderbolt Displays. Productie van het buigbare scherm zou in 2020 kunnen starten, aldus de insiders.

The Korea Herald speculeert dat Apple LG in de arm nam zodat aartsrivaal Samsung geen blik kan werpen op zijn toekomstplannen voor de iPhone. Apple werkt momenteel samen met Samsung voor de iPhone X, aangezien het de enige fabrikant is die voldoende oledschermen kan leveren voor het toestel. Experts verwachten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf ook de displays voor de volgende iPhone zal leveren. De opvallende samenwerking leidde al tot het ironische feit dat Samsung waarschijnlijk meer zal verdienen aan de iPhone X dan zijn eigen Samsung Galaxy S8.

Zowel LG als Samsung hebben het afgelopen jaar met prototypes van buigbare schermen gepronkt. De stap van een buigbaar scherm naar een buigbare smartphone is echter groot. Tot nu toe is er nog niemand in geslaagd om een dergelijk toestel op de markt te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business