Nieuws

Pulse: Grootschalige storing bij Facebook en Instagram en IS gebruikt Belgische domeinnaam

Ook in deze Pulse: Seks.nl wordt geveild, Facebook kondigt standalone VR-bril Oculus Go aan en Cyanogen werkt aan zelfrijdende auto’s.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Grootschalige storing bij Facebook en Instagram

Facebook en Instagram hadden woensdag technische problemen. Gebruikers uit de Verenigde Staten, Europa en Canada rapporteerden op DownDetector.com dat ze problemen ervaarden met de sociale media. Zo’n 50 procent van de 12.000 klachten gingen over loginproblemen, terwijl 40 procent van de gebruikers het over een volledige black-out hadden. Het hoogtepunt van de storing deed zich omstreeks 17 uur voor, waarna de problemen snel werden opgelost. Het is niet duidelijk wat de problemen met de websites veroorzaakte.

IS gebruikt Belgische domeinnaam

Het persagentschap Amaq gebruikt sinds 28 september een Belgische domeinnaam. Het agentschap dat nauw verbonden is met Islamitische Staat plaats op news-agency.be zijn nieuwsberichten, video’s en foto’s. Raphael Gluck van het onderzoekerscollectief Bellingcat vertelt aan De Morgen dat Amaq een roterend systeem gebruikt. Overheden schrappen de websites van Amaq immers voortdurend. DNS Belgium onderzoekt ondertussen de contactgegevens van de domeinnaam. Indien deze incorrect blijken, kan de dienst de website on hold zetten. Enkel gerechtelijke instanties zoals de Federal Computer Crime Unit (CERT) mogen websites om inhoudelijke redenen schrappen.

Seks.nl wordt geveild

Volgende week woensdag veilt domainmatch.nl 25 domeinnamen, waaronder seks.nl. De veilingsite verwacht dat de naam tussen de 150.000 en 200.000 euro zal opbrengen, wat een pak meer is dan de andere domeinnamen in de lijst. Seks.nl wisselde in 2008 voor 200.000 euro al eens van eigenaar. De veiling van de 25 domeinnamen zal 7 dagen duren en eindigt op woensdag 25 oktober. Kans.be is met een verwachtte koopprijs van tussen de 500 en 999 euro de goedkoopste domeinnaam in de lijst.

Facebook kondigt standalone VR-bril Oculus Go aan

Facebook kondigt Oculus Go aan, een VR-bril die je niet met een computer of smartphone moet verbinden. Het sociale medium lanceert de VR-bril volgend jaar en vraagt 199 dollar voor het gadget. “Deze all-in-one-bril maakt virtual reality toegankelijker dan ooit en vertegenwoordigt een grote sprong vooruit in comfort en gebruiksvriendelijkheid,” schrijft Facebook over de headset. Oculus Go heeft geïntegreerde spatiale audio, maar je kan eveneens je eigen koptelefoon gebruiken.

Cyanogen werkt aan zelfrijdende auto’s

Cyngn – voorheen Cyanogen – werkt aan autonome wagens. Het bedrijf haalde 115 miljoen op om een meer open versie van Android te creëren, maar heeft in alle stilte zijn strategie gewijzigd. Details over een zelfrijdende auto van Cyngn zijn voorlopig erg schaars. Slechts via openstaande vacatures laat het bedrijf in zijn kaarten kijken. Cyngn is onder andere op zoek naar een leidinggevende voor de afdeling autonoom rijden in Singapore. Bovendien meldt Axios dat oud-werknemers van Facebook en Mercedes-Benz nu bij Cyngn werken.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business