Nieuws

Hands-on Edge voor Android: eenvoud

Een testversie van Edge voor Android is voor iedereen beschikbaar. Hoe goed is de nieuwe mobiele browser van Microsoft?

Samen met Windows 10 lanceerde Microsoft in 2015 een gloednieuwe browser: Edge. Voortaan kan je deze browser eveneens op je Android-toestel gebruiken, al is de app momenteel nog in bèta. Geïnteresseerden kunnen Edge voor Android eenvoudigweg van de Play Store downloaden. Aangezien de browser nog niet officieel is uitgerold, kan de software nog wel bugs bevatten.

Installatie

De testversie van Edge voor Android installeer je op dezelfde manier als apps die al wel volledig zijn gelanceerd. Je vindt hem hier in de Play Store.

Na installatie vraagt Microsoft om je aan te melden. Deze stap zorgt ervoor dat je tussen Edge op je smartphone en op je pc kan wisselen en is niet verplicht.

Naar goede gewoonte schotelt Microsoft je Bing voor als standaard zoekbrowser. Via de instellingen kan je dat desgewenst aanpassen. Klik rechts onderaan op de drie bolletjes en ga naar ‘Settings’. Hier zie je onder andere ‘Default search engine’ staan. Gek genoeg kan je niet zomaar eender welke zoekmachine kiezen. Microsoft geeft je slechts 4 keuzes, namelijk Bing, Yahoo! Nederland, Google en Vinden.nl. Fans van een andere zoekmachine komen – voorlopig – bedrogen uit.

Verder vind je het merendeel van de functies die je gewend bent van Edge voor Windows terug in de nieuwe browser. Zo kan je via de snelkoppeling rechts bovenaan een webpagina aan je favorieten toevoegen en de website aan je leeslijst toevoegen. Edge heeft eveneens een tabblad voor de boeken die je via de Microsoft Store hebt gedownload, maar voorlopig werkt deze functie nog niet.

Net zoals bij andere browsers kan je nieuwe tabbladen openen. Wanneer je onderaan op de twee rechthoekjes tikt, krijg je alle tabbladen te zien die momenteel geopend zijn. Gebruik het plusje om een extra tabblad te openen en ga naar InPrivate om een privévenster te openen.

Weinig meerwaarde

Edge voor Android heeft alle functies die je gewend bent van mobiele browsers. De app ziet er strak en eenvoudig uit en voorlopig heb ik de software op geen enkele bug kunnen betrappen. Wel moet je momenteel Edge in het Engels gebruiken; een probleem dat Microsoft in de toekomst waarschijnlijk oplost. Edge voor Android heeft als voordeel dat je het in tandem met de browser op je Windows-pc kan gebruiken. Voor wie Edge voor Windows niet gebruikt, biedt de nieuwe mobiele browser echter te weinig meerwaarde om een overstap te rechtvaardigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business