Nieuws

Google integreert antivirusfuncties in Chrome

Voortaan vormt je browser de eerste beschermingslinie tegen malware. Wanneer Chrome ongewenste software detecteert, schiet hij onmiddellijk in actie.

Google rolt verschillende updates uit naar Chrome om zijn browser beter bestand te maken tegen malware. Chrome zal niet de volledige functionaliteit van een antivirus op zich nemen, maar vormt wel een eerste beschermingslinie tegen het gespuis. Op deze manier hoopt Google zijn gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige software op het web.

Chrome Cleanup

Een eerste manier waarop Google je beschermt tegen gespuis, is door in de gaten te houden welke applicaties je instellingen veranderen. “Extensies maken Chrome nuttiger. Maar soms veranderen deze extensies je instellingen zonder dat je dat merkt. Wanneer Chrome detecteert dat je gebruikersinstellingen worden veranderd zonder jouw toelating, stelt de browser voor om de instellingen te herstellen,” schrijft Google over de nieuwe functie.

 

 

Verder maakt Google het eenvoudiger om ongewenste software gebundeld bij nuttige applicaties te verwijderen. De Chrome Cleanup-functie waarschuwt je wanneer hij ongewenste software detecteert. Bovendien geeft hij je onmiddellijk de kans om deze software te verwijderen.

Antivirus

Waar de update echter echt omdraait, zijn de nieuwe antivirusfuncties van Chrome. Google upgradede de technologie die hij gebruikt voor Chrome Cleanup in samenwerking met ESET. Hierdoor detecteert Chrome veel meer ongewenste software en slaagt hij er beter in deze op te ruimen. “Deze nieuwe sanboxed engine is geen algemene antivirus – het verwijdert slechts software die niet voldoen aan ons beleid ten aanzien van ongewenste software,” aldus Google.

De zoekgigant rolt momenteel de updates uit naar Windows-gebruikers. Over de komende dagen zullen alle tientallen miljoenen gebruikers van Chrome een verbeterde bescherming hebben tegen malware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business