Nieuws

Pulse: Google introduceert Wifi in Benelux en stopt Agenda in nieuw jasje

Ook in deze Pulse: WhatsApp laat je live locaties delen, Indiegogo wordt online marktplaats en Google Maps laat je planeten en manen verkennen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Google Wifi landt in België en Nederland

Google introduceert zijn mesh-oplossing Google Wifi in onze contreien. Het routersysteem bestaat uit kleine stations die je doorheen je hele huis plaatst om overal van draadloos internet te genieten. Het systeem bepaalt dynamisch en automatisch de best mogelijke verbinding, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. Google Wifi is beschikbaar als enkele router (139 euro bij Coolblue) of je kan meteen opteren voor een setje van drie (359 euro bij Coolblue).

Google stopt Agenda in een nieuw jasje

Eindelijk heeft Google de webversie van Agenda onder handen genomen. Voor het eerst in zeven jaar krijgt de kalenderdienst een volledig nieuw uiterlijk dat niet alleen strakker oogt, maar ook informatiever is. De nieuwe Agenda wordt nog niet automatisch naar alle gebruikers uitgerold, maar kan je eenvoudig zelf activeren door op ‘Gebruik nieuwe Agenda’ of deze link te klikken.

WhatsApp laat je live locaties delen

WhatsApp introduceert de mogelijkheid om live je locatie met anderen te delen via de app. De functie zit verscholen onder de ?-knop, langswaar je al langer je huidige locatie kon delen. Druk je vervolgens op ‘Deel live locatie’, dan kan de ontvanger je verplaatsingen in realtime volgen. Je kan het delen van je locatie op elk moment manueel uitzetten of een timer instellen. WhatsApp zegt dat de locatie-informatie met dezelfde end-to-end encryptie wordt beveiligd als je chatberichten.

Indiegogo wordt online marktplaats

Voortaan kan je niet alleen op Indiegogo terecht om in nieuwe producten te investeren, maar ook om ze te kopen. Het crowdfundingplatform lanceert hiervoor een online marktplaats, zo weet Twinkle. De marktplaats wordt niet beperkt tot producten die via Indiegogo werden gecrowdfund, al maken die momenteel wel het leeuwendeel uit van het aanbod.

Google Maps laat je planeten en manen verkennen

Google heeft Maps uitgebreid met een dozijn planeten en manen. Het maakt daarvoor gebruik van beeldmateriaal afkomstig van ruimtesondes zoals Cassini. Zo kan je onder meer een virtueel bezoekje brengen aan Pluto en Venus, of Saturnus’ zesde grootste maan Enceladus. Kort na het live gaan van de beelden, tweette astronoom Emily Lakdawalla dat er nog enkele foutjes in de nieuwe kaarten waren geslopen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business