Nieuws

Surface Book 2 aangekondigd: zelfde uiterlijk, veel krachtiger

Microsoft heeft zijn Surface Book-familie een update gegeven. Daarnaast kondigde het concern ook een muis aan die tot drie computers tegelijk kan bedienen.

Op zoek naar een nieuwe 2-in-1-computer? Microsoft heeft een nieuwe interessante optie in zijn arsenaal. Het concern heeft namelijk zijn Surface Book-lijn vernieuwd: de populaire hybridelaptops uit 2015 waarvan het scherm los te koppelen is. Twee jaar later komt Microsoft met de Surface Book 2. De vernieuwde productlijn ziet er vanbuiten haast identiek uit, maar het bedrijf belooft dat hij tot vijf keer sneller is dan zijn voorganger. De nieuwe 2-in-1 zal te koop zijn in twee uitvoeringen: eentje met een schermdiameter van 13,5 inch en eentje van 15 inch.

Zelfde formule

Never change a winning team, moet Microsoft gedacht hebben. Aan zijn harnas merken we namelijk weinig verschillen op met zijn voorganger. Hetzelfde scharniertje houdt het scherm vast aan het toetsenbord. Omdat de meeste hardware in het scherm verwerkt zit, kan je het schermpje zo loskoppelen om als tablet te gebruiken. De 13,5 inch-variant heeft een scherm met een resolutie van 3.000 bij 2.000 pixels, het 15-inch-model telt 3.240 bij 2.160 pixels. Respectievelijk wegen ze 1,53 kg en 1,91 kg met toetsenbord of 700 en 820 gram in tabletmodus.

[related_article id=”210040″]

Onder de motorkap vinden we een Intel Core i5 of i7 van de achtste generatie met vier rekenkernen terug. De processor wordt vergezeld van 8 tot 16 GB aan werkgeheugen en 256 GB, 512 GB of 1 TB aan opslagruimte. Daarnaast wil Microsoft ook gamers op hun wenken bedienen. Zo voorziet het concern optioneel een GTX 1050-GPU in zijn 13,5-inch-model en een GTX 1060 in de 15-inch-uitvoering.

Voor het eerst voorziet Microsoft een USB-C poort in een van zijn laptops. Daarnaast steken er ook twee traditionele USB-poorten in de Surface Book 2, een headphone jack, SD-kaartlezer en laadpoort. Microsoft belooft een batterijduur van 17 uur tijdens het bekijken van video’s voor beide toestellen.

De instapprijs voor het 13,5-inch-model bedraagt 1.749 euro. Wil je meer grafische rekenkracht, dan betaal je 2.249 euro voor het model met videokaart. Het 15-inch-model is vooralsnog niet beschikbaar in België. Vanaf 9 november kan je een bestelling plaatsen voor zijn kleinere broer, op 14 december kan je ermee aan de slag.

Surface Precision-muis

Daarnaast heeft Microsoft ook een muis aangekondigd: de Surface Precision. Dit is een groter model dan de huidige Surface-muis met meer knoppen. Met deze draadloze muis voor rechtshandigen kan je tot drie computers tegelijk bedienen. Indien gewenst kan je hem ook koppelen met een usb-kabel. In de Verenigde Staten kan je hem vanaf 9 november pre-orderen voor 99 dollar. Wanneer hij naar ons komt en voor welke prijs, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business