Nieuws

Pulse: 5 dingen die je moet weten van Samsungs Developer Conference

In onze Pulse van vandaag geven we je de belangrijkste nieuwtjes mee van Samsungs Developer Conference in San Francisco.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Vandaag belichten we de belangrijkste aankondigingen die Samsung afgelopen nacht deed op zijn Developer Conference in San Francisco.

Bixby 2.0 komt naar je koelkast

Een half jaar na de lancering van de eerste iteratie van zijn slimme assistent, heeft Samsung een nieuwe versie van Bixby klaar. Met Bixby 2.0 mikt de Zuid-Koreaanse fabrikant specifiek op het smart home om beter te kunnen concurreren met Amazon Alexa en Google Assistant. De nieuwe spraakassistent moet al je toestellen kunnen aansturen: van je telefoon over je tv tot je koelkast. Een bètaversie van de nieuwe Bixby SDK wordt spoedig beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, zodat zij hun applicaties erop kunnen bouwen.

SmartThings Cloud verenigt al je IoT-toestellen

Samsung verzamelt al zijn IoT-diensten onder één vlag: de SmartThings Cloud. Die verenigt SmartThings, Samsung Connect en het ARTIK-platform, en moet daarnaast ook compatibel zijn met producten van externe partijen. De SmartThings Cloud zou vanaf begin volgend jaar operationeel moeten zijn. Meer details werden voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Galaxy-smartphones ondersteunen Google ARCore

Samsung gaat Googles ARCore integreren in zijn Galaxy S8 en Note 8. Daarmee maken beide bedrijven een sterke vuist tegen Apples ARKit. ARCore is, net als ARKit, een softwareplatform om applicaties met augmented reality te ontwikkelen. Tot nu toe was het alleen nog maar op de nieuwe Pixels beschikbaar. Dat Samsung het platform omarmt is positief voor Google en betekent dat ARCore binnenkort op miljoenen smartphones beschikbaar zal zijn.

Samsungs Windows Mixed Reality-headset komt niet naar Europa

Samsung lanceerde eerder deze maand de krachtigste Windows Mixed Reality-headset van het moment. Op zijn Developer Conference is evenwel duidelijk geworden dat de bril niet naar Europa komt. Dat leerde The Verge. Het is niet duidelijk waarom Samsung de headset, die een gedegen concurrent is voor de Oculus Rift, niet bij ons zal lanceren.

Samsung 360 Round heeft 17 camera’s

Samsung lanceerde ook nog een nieuwe 360°-camera, de 360 Round. Die is uitgerust met 17 cameralenzen die elk een 2 MP beeldsensor en f/1.8 diafragma hebben. Zes microfoons zorgen voor de opname van een omnidirectioneel geluid en je hebt de optie om nog twee extra externe microfoons aan te sluiten. De camera heeft 10 GB RAM en 40 GB intern geheugen. Dat geheugen kan je uitbreiden met een microSD-kaart (tot 256 GB) of SSD (tot 2 TB). De camera kan niet alleen beelden opnemen in 360°, maar ook livestreamen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business