Nieuws

Deze app verandert de iPad-camera in een knop

iPad-apps hebben geen toegang tot de fysieke knoppen van de tablet. Deze app heeft daar een oplossing voor gevonden.

Soms kan het nuttig zijn om bepaalde functies van een iPad-app aan een fysieke knop op de tablet vast te hangen. Helaas biedt Apple die mogelijkheid niet aan. Astro HQ, de maker van een app die je iPad in een tweede Mac-scherm verandert, heeft een alternatieve oplossing gevonden. De camera op de toestellen van Apple kan je immers net zo goed als knop gebruiken.

Privacy

Om de camera van je iPad als knop te gebruiken, moet de app van Astro continu camerabeelden maken. De sensor kan bepalen of je je vinger op de camera legt door de hoeveelheid lichtinval te meten. Geen licht komt overeen met een vinger op de camera en wil bijgevolg zeggen dat je de knop ‘indrukt’.

Een groot probleem met deze aanpak is dat het je batterijleven geen goed doet. Astro heeft naar eigen zeggen de code van zijn app daarom zodanig geoptimaliseerd dat de knop minder dan 1 procent van de CPU van je iPad verbruikt. Bijgevolg zal de batterij van je toestel eveneens weinig belast worden.

Een ander probleem dat bij de cameraknop komt kijken, is privacy. Wanneer je camera continu beelden maakt, kan iemand met kwade bedoelingen veel informatie over jou bekomen. De app van Astro maakt de beelden daarom zo wazig dat je enkel kan meten hoeveel lichtinval er is. Bovendien blijft alle data veilig op je toestel staan en kan je desgewenst de cameraknop uitschakelen.

Uniek

Of Apple dergelijk gebruik van zijn camera toestaat, valt af te wachten. In de richtlijnen van de fabrikant staat nergens iets te lezen dat Astro zijn toepassing verbiedt, maar het bedrijf is wel de eerste die de camera op zo’n manier inzet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business