Nieuws

Pulse: Apple krijgt minder iPhone X’en klaar en Leuven wil smart city worden

Ook in deze Pulse: KU Leuven lanceert IoT-netwerk, Nissan gaat meeracen in Formula E en Kaspersky geeft broncode vrij.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple krijgt minder iPhone X’en klaar

Apple zal dit jaar naar verluidt maar half zoveel iPhone X’en uitleveren dan het origineel had voorzien. Dat blijkt uit berichtgeving van Nikkei Asian Review. Het gaat om een totaal van 20 miljoen exemplaren. De oorzaak zou liggen bij productieproblemen met onderdelen voor de nieuwe gezichtsherkenning. Het betekent alvast dat de iPhone X in de komende maanden slecht beschikbaar zal zijn en dat kan slecht nieuws betekenen voor Apple.

Leuven wil smart city worden

De stad Leuven gaat een aantal projecten financieren om zichzelf tot smart city om te vormen. Het gaat om experimenten rond gezondheidszorg, luchtkwaliteit en mobiliteit. Zo zullen lantaarnpalen met sensoren op verschillende locaties in de stad worden geplaatst om de luchtkwaliteit te meten en beschikbare parkeerplaatsen te monitoren. Dat gebeurt in samenwerking met het Leuvense bedrijf Option. Andere partners zijn onder meer de KU Leuven, Leuven Mindgate, imec, de hogeschool UC Leuven-Limburg, Cronos en Commscope.

KU Leuven lanceert IoT-netwerk

In de marge van de intentieverklaring van de Leuvense gemeenteraad om van de stad een smart city te maken, heeft de KU Leuven ‘DingNet’ gelanceerd. De universiteit maakt dat netwerk beschikbaar voor onderzoekers en studenten om IoT-toepassingen op te bouwen Het draadloos netwerk laat sensoren toe om zeer zuinig te communiceren over een kilometerslange afstand . Heel Leuven, Heverlee en de bredere omgeving worden door DingNet gedekt.

Nissan gaat meeracen in Formula E

Nissan stapt in de Formula E en zal deelnemen aan het vijfde seizoen van de competitie voor uitsluitend elektrische wagens. De Japanse autofabrikant zal hoogstwaarschijnlijk de plaats innemen van Renault, dat zich komend seizoen meer op Formule 1 wil toespitsen. De Formula E werd pas in 2014 opgericht maar al verschillende grote autofabrikanten hebben hun weg naar de competitie gevonden om hun inspanningen in elektrisch rijden te promoten.

Kaspersky geeft broncode vrij

Securityfirma Kasperky Lab zal zijn broncode vrijgeven voor onafhankelijke audits. Dat schrijft Smartbiz. Het bedrijf is al enige tijd in diskrediet door beschuldigingen dat zijn software Russische spionage mogelijk zou maken. Kaspersky ontkent dat in alle talen en hoopt met zijn “Global Transparancy Initiative” het vertrouwen van zijn klanten terug te winnen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business