Nieuws

Pulse: Microsoft stopt met Kinect en nieuwe ransomware zaait onrust

Ook in deze Pulse: Android Oreo 8.1 beschikbaar voor ontwikkelaars, Apple koopt specialist in draadloos laden en Bitcoin opnieuw gesplitst.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Microsoft stopt met Kinect

Microsoft is gestopt met de productie van de Kinect en kondigt daarmee officieel het einde aan van de dieptecamera. Dat meldt Fast Co Design. Sinds de lancering in 2010 werden 35 miljoen exemplaren verkocht. De Kinecht werd gelanceerd als accessoire voor de Xbox 360 maar vond al snel een community van enthousiastelingen die de camera gebruikten voor allerlei hackprojecten. Toch liep het fout voor de Kinect: Microsofts beslissing om de sensor verplicht te maken bij de Xbox One kon op heel wat kritiek rekenen en werd uiteindelijk teruggedraaid. Het product kon niet opleven aan de verwachtingen en wordt nu stopgezet.

Nieuwe ransomware zaait onrust

Oost-Europese bedrijven zien zich opnieuw geconfronteerd met digitale gijzelingen van hun gegevens. De ransomware-variant BadRabbit houdt er lelijk huis en gebruikt daarbij dezelfde methode als WannaCry en NotPetya om zich door een netwerk te verspreiden. Verschillende securitybedrijven zien een link tussen de NotPetya-epidemie en de huidige BadRabbit-aanval. Slachtoffers vielen tot nu toe voornamelijk in Rusland, maar ook Oekraïne, Bulgarije, Turkije en Duitsland. Lees hier meer.

Android Oreo 8.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de eerste grote update voor Android Oreo. Versie 8.1 lanceert in december voor het grote publiek, maar wie ingeschreven is op het bètaprogramma kan er nu al mee aan de slag. De ontwikkelaarsversie is geschikt voor alle Pixel-telefoons en de Nexus 5X en 6P. De update brengt geen grote zichtbare vernieuwingen, maar zal onder de motorkap één en ander verder op orde zetten.

Apple koopt specialist in draadloos laden

Met de lancering van de iPhone 8 biedt Apple voor het eerst ondersteuning voor draadloos laden. Ook de iPhone X zal de technologie ondersteunen en wellicht volgen nog meer producten in de toekomst. Reuters meldt nu dat Apple het Nieuw-Zeelandse bedrijf PowerbyProxi heeft overgenomen, dat is gespecialiseerd in draadloze oplaadtechnologie. De technologie van PowerbyProxi is bijzonder omdat het een elektrische lading tot 150 watt ondersteunt. Dat biedt mogelijkheden om meerdere toestellen tegelijk op te laden op één groot laadplatform, of bijvoorbeeld een laptopbatterij van energie te voorzien.

Bitcoin opnieuw gesplitst

Na een eerste hard fork in augustus, is bitcoin deze week andermaal gesplitst. Daardoor bestaan er nu drie verschillende versies van de munt: de bitcoin, bitcoin cash en het nieuwe bitcoin gold. Bitcoin gold ontstond onder impuls van een groep ontwikkelaars die het bitcoinnetwerk opnieuw gedecentraliseerd willen maken. Recent is de macht over het netwerk in handen van een kleine groep miners gekomen. De ontwikkelaars achter bitcoin gold willen met de nieuwe munt terug naar de originele visie van de bitcoin, zoals bedenker Satoshi Nakamoto het voor ogen had.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business