Nieuws

Mitsubishi gebruikt AI om van jou een betere chauffeur te maken

De e-Evolution Concept is Mitsubishi’s eerste prestatiegerichte wagen die volledig elektrisch is. Met behulp van AI kan je het gevaarte in bedwang houden.

Mitsubishi onthulde de e-Evolution Concept: een conceptwagen van een prestatiegerichte crossover SUV. Deze wagen is de eerste poging van de Japanse autofabrikant om een prestatiegericht voertuig te maken dat enkel elektrische energie gebruikt. De e-Evolution heeft in totaal drie elektromotoren, waarvan er een de voorste wielas aandrijft. De twee overige motoren sturen de achterste wielen afzonderlijk aan.

[related_article id=”219800″]

Mitsubishi laat niets weten over de capaciteit van de batterij, maar vertelt wel dat de accu onder de vloer, in het midden van de wagen is geplaatst. Deze plaatsing zou volgens de automaker zorgen voor een verbeterd zwaartepunt.

De e-Evolution Concept is niet alleen voorzien van de nodige paardenkracht, maar bevat eveneens geavanceerde AI-software. De wagen gebruikt sensoren om het rijniveau van de chauffeur aan te passen aan de wegcondities. Een coachingfunctie verstuurt bovendien relevante informatie naar de bestuurder. Deze functies helpen je om een betere chauffeur te worden.

Voorlopig bestempelt Mitsubishi de e-Evolution als een technische prototype, al is het merk er op gebrand om nieuwe Evolution-auto’s op de markt te brengen. Of de consumentenversie van de e-Evolution volledig elektrisch zal zijn, blijft echter af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business