Nieuws

Telenet blijft tv-klanten verliezen

Ook dit kwartaal verloor Telenet duizenden tv-klanten. Het bedrijf verwacht niet dat dat in de nabije toekomst zal veranderen.

Telenet heeft tijdens het voorbije kwartaal 15.100 tv-abonnees verloren, ongeveer evenveel als in het tweede kwartaal van dit jaar. Nu de kabel wordt opengesteld, voelt het telecombedrijf de hete adem van andere firma’s duidelijk in zijn nek. Telenet verwacht daarom niet dat er in de nabije toekomst verandering zal komen in het verlies van klanten.

Orange maakt gebruik van de kabel van Telenet en is hierdoor één van de belangrijkste concurrenten van de Belgische mastodont. De oranje firma betaalt per klant een bedrag aan Telenet en weet met zijn competitieve prijzen een hoop nieuwe klanten naar zich toe te lokken. Orange liet eerder al weten dat het bedrijf het voorbije kwartaal 18.000 nieuwe tv-klanten kreeg.

[related_article id=”219818″]

Stabiel

Telenet kende dan wel een daling in zijn tv-klanten, maar weet zijn abonnees van breedbandinternet en vaste telefonie wel te behouden. Eind september was 54 procent van de klanten geabonneerd op drie diensten. Een klant betaalde gemiddeld 56,2 euro per maand , wat 5 procent meer is dan een jaar geleden.

Ook de omzet van Telenet daalt niet. Het telecombedrijf had een omzet van 646 miljoen euro tijdens het derde kwartaal, wat 4 procent meer is ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst halveerde evenwel tot 29,5 miljoen euro. Dat komt onder andere door hogere afschrijvings- en waardeverminderingskosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business