Nieuws

Zo wis je een bericht op Whatsapp

Je liefdesverklaring verstuurd naar de verkeerde persoon op Whatsapp? Sind kort kan je een bericht terug in trekken, mits je aan enkele voorwaarden voldoet.

Een dt-fout, een woord dat door de spellingscorrectie verkeerd aangepast is, een bericht dat je naar de verkeerde persoon stuurde, of in beschonken toestand samenstelde: er zijn heel wat redenen te verzinnen waarom je een tekstbericht op Whatsapp zou willen verwijderen. Sinds een paar dagen laat de chat-app het toe.

Snel reageren

Hoe kan je gebruik maken van de functie? Het eerste wat je moet weten is dat er een tijdsbeperking is. Je kan een bericht intrekken tot zeven minuten nadat je het verstuurd hebt. Is die tijd tijd verstreken, dan beschouwt Whatsapp je bericht als permanent. Daarnaast is de functie enkel beschikbaar als zowel jij als de ontvanger(s) de laatste nieuwe versie van de app hebben. Controleer dus of de app de recentste update heeft binnengehaald. Die is beschikbaar voor Android, iOS en Windows 10 Mobile, maar Whatsapp heeft de code nog niet overal uitgerold. Het is mogelijk dat je nog een paar dagen moet wachten voor je de optie ziet opduiken.

[related_article id=”219258″]

Hoe je een bericht verwijdert, hangt af van het besturingssysteem dat je gebruikt. Op Android en Windows selecteer je een bericht door er lang op te drukken (je kan zo ook meerdere berichten aanduiden). Bovenaan in de app verschijnen meerdere acties, selecteer het vuilbak-icoontje en geef aan dat je het bericht voor iedereen wil verwijderen. Bij iOS is de handelswijze gelijkaardig: druk lang op een bericht om de bewerkingsopties te laten verschijnen, kies voor verwijderen en vervolgens verwijderen voor iedereen. Een bericht dat je hebt gewist verschijnt nog altijd in de feed, met de tekst ‘dit bericht is verwijderd’.

Mocht je nieuwsgierig zijn: de gewone verwijderoptie voor jezelf wist een bericht in je chatfeed maar niet voor degenen naar wie je het hebt verzonden. Denk eraan dat het verwijderen van een bericht je geen garanties geeft dat de ontvangers het bericht niet hebben gelezen vooraleer je het wiste. Whatsapp laat je bovendien niet weten dat het bericht succesvol verwijderd is voor iedereen. Het blijft dus altijd een goed idee om je tekstberichten door te lezen vooraleer je op de verstuurknop klikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business