Nieuws

Domeinnaam bepaalt niet langer je Google-zoekresultaten

Door het domein van Google te veranderen, kreeg je de optimale zoekresultaten van dat land. Hier steekt Google voortaan een stokje voor.

Tot nu toe kon je zoekresultaten van andere landen bekijken door de domeinnaam van Google aan te passen. De zoekgigant steekt hier voortaan een stokje voor. Het bedrijf kijkt telkens je locatie na en geeft je de optimale zoekresultaten voor dat land, waarbij geen rekening wordt gehouden of je google.com, google.be, of google.nl gebruikt.

Google onthulde deze verandering via een blogpost, waarbij de Amerikaanse firma het heeft over de ‘optimale ervaring’ voor zijn gebruikers. “Wanneer je in Australië woont, krijg je automatisch de services voor Australië. Reis je naar Nieuw-Zeeland dan veranderen je resultaten automatisch naar de dienst van Nieuw-Zeeland. Eenmaal je terugkeert naar Australië krijg je als vanzelf weer de resultaten van Australië,” schrijft Google.

Wie toch graag de resultaten van een ander land ziet, kan gelukkig nog steeds bij de instellingen terecht om zijn land van keuze op te geven. Klik hiervoor onderaan de mobiele pagina op instellingen, vervolgens op zoekinstellingen en kies het land waarvoor je de optimale resultaten wilt ontvangen.

Google voegt aan zijn aankondiging toe dat de eigenlijke werking van zijn diensten niet zullen veranderen. Ook zal het bedrijf nog steeds de wettelijke verplichtingen die betrekking hebben op zijn service blijven nakomen. “Deze update zorgt ervoor dat je de relevantste resultaten op basis van jouw locatie krijgt en is consistent met de manier waarop Google zijn diensten over alle platformen beheert,” aldus Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business