Nieuws

Pulse: Edge-browser faalt tijdens live demo en Samsung boekt monsterwinst

Ook nog in deze Pulse: Android 8.1 Oreo ondersteunt berichten op Chromebooks, Intel lanceert supersnelle Optane-SSD’s en alle games van de PlayStation Paris Games Week.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Android 8.1 Oreo ondersteunt berichten op Chromebooks

ArsTechnica heeft in de nieuwe Developer Preview van Android 8.1 de functie SMS Connect ontdekt. De functie zou het mogelijk moeten maken om sms’en te verzenden en ontvangen op een Chromebook. De functie werd ontdekt dankzij een APK getiteld “SMSConnectPrebuilt” en kon direct worden ingesteld op Android 8.1 Oreo. Helaas is de functie nog niet compatibel op Chrome OS, waardoor je er nog niet mee aan de slag kan.

Intel lanceert supersnelle Optane-SSD’s

Intel brengt Octane naar de pc. Octane is de naam van het bedrijf voor een opslagtechnologie die je nog het best kan vergelijken met een klassieke SSD. Intel gebruikt echter zelf ontwikkeld 3D XPoint-geheugen, wat sneller is dan het doordeweekse flash-geheugen in zo’n solid state drive. Het resultaat: een opslagmedium met sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 2,5 GBps en 2 GBps. Dat is bijna dubbel zo snel als een SSD die rechtstreeks op het moederbord van een pc of laptop gemonteerd is, en meer dan vier keer sneller dan een gewone Sata-SSD.

Alle games van de PlayStation Paris Games Week

Gisteren heeft Sony op de Paris Games Week een waslijst aan nieuwe titels aangekondigd, voornamelijk voor release in 2018. Meer dan 43 video’s passeerden de revue, wat maakt dat gamers heel wat nieuws mogen inhalen. Wil je niets missen? Klik hier voor het totale overzicht op YouTube zodat je alles kan bekijken.

Microsoft-medewerker moet Chrome gebruiken omdat Edge crasht

Live demo’s zijn altijd gevaarlijk, zeker wanneer je eigen product de mist in gaat. Tijdens een live demo van een Microsoft ingenieur die een presentatie over Azure gaf, moest hij geforceerd zijn presentatie stil leggen omdat Edge bleef crashen. Resultaat: hij heeft snel Chrome geïnstalleerd en daarna de demo in Chrome verder gegeven. Wie de sappige, pijnlijke ervaring wil herbekijken pikt best in vanaf 37:10 in onderstaand filmpje.

Samsung boekt opnieuw recordwinst, met dank aan Apple

Vorig jaar had Samsung geen goed derde kwartaal achter de rug met de hele Note 7-fiasco, maar een succesvolle lancering van zijn opvolger duwt de cijfers van Samsung hoger dan ooit. Mogelijk zit ook de iPhone X er voor iets tussen, waar Samsung naast heel wat onderdelen vooral het peperdure OLED-scherm aflevert. Resultaat: 12,91 miljard dollar operationele winst.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business