Nieuws

Apple pakt wifi-lek aan met updates voor iOS en macOS

Deze eerste updates voor iOS 11 en High Sierra 13 zijn bescheiden van omvang, maar lossen een belangrijk beveiligingsprobleem op.

Sinds gisteren stelt Apple updates beschikbaar voor iOS 11 en macOS High Sierra. De patches brengen een paar vernieuwingen mee, maar schaven voornamelijk bestaande software bij en lossen foutjes op. Desalniettemin zijn het belangrijke updates: ze pakken Krack aan, het wifi-lek dat in oktober door een Belgische onderzoeker werd ontdekt.

[related_article id=”218714″]

Krack maakt het mogelijk voor cybercriminelen om de WPA2-beveiliging van wifi te omzeilen. Het is het eerste grote gat dat in het versleutelingsprotocol werd ontdekt, maar kan gelukkig opgelost worden door aanpassingen aan software te maken. Op iPhone en iPad moet je iOS 11.1 downloaden om de bug te herstellen. Wie gebruik maakt van een mac moet uitkijken naar High Sierra 13.1, dat gelijktijdig met iOS 11.1 werd uitgerold.

iOS 11.1 bevat naast de veiligheidspatch nog één grote verandering. Het brengt een lading nieuwe emoji mee voor Apple-gebruikers, meer dan 70 om precies te zijn. Onder de nieuwe toevoegingen zitten meer dieren, meer fantasiefiguren en meer eten, zoals een broccoli-icoontje. Een andere opgemerkte aanpassing van iOS 11.1 is de terugkeer van de mogelijkheid om via 3D Touch op de linkerkant van het scherm te drukken om zo het app-overzicht boven te halen. Die optie verdween om onduidelijke redenen met de uitrol van iOS 11, maar is nu dus terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business