Nieuws

Tesla maakt recordverlies

Tesla slaagt er niet in om zijn productie op te drijven tot 5.000 Model 3’en per week. Bovendien bereiken de kwartaalcijfers van het bedrijf een nieuw dieptepunt.

Tesla haalt zijn eigen deadline niet om tegen het einde van dit jaar 5.000 Model 3’en per week te produceren. Door problemen in zijn Gigafactory schroeft het autobedrijf zijn verwachtingen terug tot 5.000 wagens per week tegen begin 2018. Bovendien maakte het bedrijf nog nooit zoveel verlies als het voorbije kwartaal.

Bottlenecks

In oktober kondigde Tesla aan dat het slechts 260 Model 3’en had geproduceerd sinds de lancering van de wagen tijdens de zomer. Dat is een stuk minder dan de 1.500 wagens die de autofabrikant in september beloofde te maken. In verschillende tweets spreekt Elon Musk over productiehel en meerdere bottlenecks.

“Terwijl we blijven proberen om iedere week significante verbeteringen te maken om Model 3-bottlenecks weg te werken, maakt het type uitdagingen tijdens het opschalen van de productie het moeilijk om precies te voorspellen hoe lang het nog duurt alvorens alle bottlenecks zijn weggewerkt of wanneer er nieuwe ontstaan,” schrijft het bedrijf.

Recordverlies

Vertragingen in productie zijn echter niet de enige problemen waarmee Tesla te kampen heeft. Het bedrijf haalde behalve vorig jaar consequent ieder kwartaal verlies. Dit kwartaal zakt het bedrijf echter naar een nieuw dieptepunt, met een verlies van maar liefst 619 miljoen dollar. Dat is bijna evenveel als de 888 miljoen dollar verlies die het bedrijf in heel 2016 maakte.

Het bedrijf heeft ondertussen 22 miljard dollar geïnvesteerd in fabrieken en nieuwe auto’s. Ondanks de vele tegenslagen waarmee het bedrijf te kampen heeft, blijven investeerders geloven in het bedrijf, waardoor de stockwaarde van Tesla dit jaar met 51 procent steeg. Hierdoor was het bedrijf met momenten meer waard dan Ford, Fiat Chrysler Automobiles en General Motors. Net voor de aankondiging van de kwartaalcijfers daalde de aandeelwaarde van het bedrijf echter met drie procent.

[related_article id=”179008″]

Toekomst

Terwijl Tesla probeert zijn productie te verhogen en winst te maken, is er grote onrust binnen de fabrieken. Tesla ontsloeg maar liefst 700 medewerkers die volgens Musk niet goed presteerden en zijn fabriek staat bekend om het grote aantal werkongevallen. Bovendien klagen verschillende ex-medewerkers het bedrijf aan omwille van discriminatie.

Indien Musk van Tesla een succes wil maken, moet hij snel het tij doen keren. Momenteel is het erg belangrijk voor het bedrijf om de bestelde Model 3’en zo snel mogelijk te leveren. Indien Musk erin slaagt zijn elektrische vrachtwagen sneller bij klanten te krijgen na de lancering, kan het bedrijf zijn investeerders en klanten geruststellen. De komende jaren is het voor Tesla erg belangrijk om winst te beginnen maken met zijn bestaande voertuigen, nadat het bedrijf erg veel geld investeerde om de nieuwe modellen te creëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business