Nieuws

Microsoft past design Skype voor desktops drastisch aan

Microsoft steekt Skype voor desktops in een volledig nieuw jasje. Je kan de nieuwe software nu downloaden.

Microsoft rolde in juni een volledig nieuw design van zijn mobiele Skype-apps uit. Dat design hevelt het bedrijf nu over naar Windows en Mac. De upgrade van de mobiele apps werden echter niet goed onthaalt. Daarom heeft Microsoft het design van zijn software eerst bijgewerkt alvorens het bedrijf de nieuwe versie naar desktops brengt. Niet alle nieuwe functies van de mobiele applicaties vinden hun weg naar de desktopversie van Skype.

In de nieuwe Skype vind je aanpasbare thema’s terug, kan je chatlijsten chronologisch ordenen en kan je een notificatiepaneel gebruiken. Dat paneel stelt je in staat groepchats, reacties en gemiste oproepen te beheren. Bovendien kan je in de preview-versie van Skype add-ins toevoegen, om onder andere Giphy-beelden en YouTube-video’s rechtstreeks in chats te plaatsen.

De veranderingen die Microsoft doorvoert, moeten ervoor zorgen dat Skype kan concurreren met moderne communicatieapps, zoals Snapchat en Slack. De update komt naar iedereen met een Mac, Windows 8, Windows 7 en Linux. Gebruikers met een oudere versie van Windows 10 (maximum november 2016-update) krijgen de nieuwe Skype eveneens. Microsoft werkt aan een update voor up-to-date versies van Windows 10.

Wie niet kan wachten tot de update op zijn computer verschijnt, kan de nieuwste versie van de software nu al downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business