Nieuws

Misnoegde Twitter-werknemer schakelt account van Donald Trump uit

11 minuten lang was de Twitter-account van Donald Trump spoorloos. Een ex-werknemer van Twitter haalde de account van de Amerikaanse president offline.

De officiële Twitter-account van Donald Trump was voor 11 minuten niet bereikbaar. De tijdelijke afwezigheid van de account kwam gelijktijdig met het uitrollen van nieuwe Twitter-regels. Velen dachten dan ook dat de twee gebeurtenissen gerelateerd waren. Al snel gaf Twitter toe dat een ex-medewerker voor het verdwijnen van Trumps account had gezorgd en werd ‘realdonaldtrump’ weer in het leven geroepen.

Trumps Twitter-account ging op donderdag offline. Twitter deelde kort na de gebeurtenissen mee dat een menselijke fout door een Twitter-medewerker aan de oorzaak van de problemen lag. “De account was offline voor 11 minuten en is ondertussen hersteld. We voeren een onderzoek uit en nemen maatregelen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt,” aldus Twitter.

Twee uur later was Twitter de dader op het spoor gekomen. Een werknemer van het supportteam zou op zijn laatste werkdag de stekker uit Trumps account hebben getrokken. “We voeren een volledige intern onderzoek uit,” verzekerde Twitter zijn klanten.

Niet iedereen vond de afwezigheid van realdonaldtrump echter zo’n ramp. Veel mensen noemen de ex-werknemer een held en prijzen de rust die ze dankzij hem kregen. Dat een willekeurige supportmedewerker in staat is om Twitter-accounts offline te halen, is echter wel verontrustend. Tegenstanders van bepaalde meningen kunnen dit hiaat gebruiken om publieke personen het zwijgen op te leggen, al gaan we er van uit dat Twitter zijn interne beveiliging ondertussen heeft aangescherpt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business