Nieuws

Intel wil high-end gpu’s ontwikkelen en werft AMD-topman aan

Raja Koduri komt aan het hoofd te staan van een nieuwe bedrijfstak bij Intel. Binnenkort mogen we grafische kaarten verwachten voor zowel de consument als datacenters.

Intel gaat de strijd aan met de koning der grafische kaarten, Nvidia. Eerder deze week kondigde het concern al aan samen te werken met AMD aan een laptopchip, in een nieuw persbericht zegt het high-end gpu’s te willen maken. Daarvoor werft het bedrijf Raja Koduri aan, die de laatste twee jaar bij AMD als Senior Vice President en Chief Architect van de Radeon Technology Group aan de slag was. Vanaf december vervult hij dezelfde functies, maar dan in het blauwe kamp.

Nieuw bedrijfsonderdeel

Met de aanwerving van Raja Koduri richt Intel een nieuw bedrijfsonderdeel op: de ‘Core and Visual Computing Group’. Intel wil zo pootjebaden in de markt van losse high-end grafische kaarten. Naast dedicated kaarten wil het ook zijn geïntegreerde gpu’s verbeteren.

Met de nieuwe bedrijfstak wil Intel twee doelpublieken aanspreken, zo schrijft het bedrijf in het persbericht. Enerzijds de consument, waardoor we dus videokaarten voor gamers mogen verwachten. Anderzijds wil het ook grafische kaarten aanbieden voor datacenters en die geschikt zijn voor artificiële intelligentie. Wat we concreet in de toekomst mogen verwachten van Intel is nog niet helemaal duidelijk, omdat de bewoordingen in het persbericht erg breed zijn. Concrete plannen gaf Intel nog niet prijs.

Gamen op ultrabooks

[related_article id=”220130″]

Dinsdag kondigde de blauwe chipbakker aan in zee te gaan met zijn rode rivaal. Intel en AMD willen samen een chip ontwikkelen die meer ruimte-efficiënt is, zodat op termijn ultrabooks in staat moeten zijn om high-end games te draaien. Nvidia heeft momenteel nog een marktaandeel van boven de 80% voor grafische kaarten, maar daar willen Intel en AMD een flinke hap uit nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business