Nieuws

HTC toont Vive Focus: zelfstandige VR-bril met AMOLED-scherm

Voor deze nieuwe VR-bril zijn geen kabels of basisstations vereist. Daarnaast kondigt de Taiwanese fabrikant een mobiel VR-platform aan.

HTC heeft op zijn ontwikkelaarsconferentie in Beijing een nieuwe virtualrealitybril onthuld, zo meldt Engadget. De headset werkt helemaal zelfstandig: je hoeft hem dus niet te koppelen aan je computer en je hebt ook geen basisstation nodig voor tracking. Daarnaast kondigt HTC een mobiel VR-platform aan.

Inside-out-tracking

Op zijn Chinese site verklapte HTC enkele details over de headset. Onder zijn blauwe chassis steekt een Snapdragon 835-chip, een premiumchip die je ook in dure smartphones zoals de Samsung Galaxy S8 of LG V30 terugvindt. Die soc moet de Vive Focus van een flinke dosis rekenkracht voeden; de pracht en praal wordt geleverd door een AMOLED-scherm dat volgens HTC van een hoge resolutie is voorzien. Het aantal exacte pixels per oog gaf de fabrikant nog niet prijs.

[related_article id=”184806″]

De HTC Vive is een van de populairste VR-brillen op de markt, maar hij heeft één nadeel: je moet hem met kabels aan je computer aansluiten. De Vive Focus pakt het anders aan. Voor tracking is geen extern station meer vereist, maar hij hanteert een ‘inside-out-systeem’. De term beschrijft exact wat het doet: tracking gebeurt vanuit de headset zelf. De Vive Focus registreert bewegingen en haar positie in een ruimte dankzij diverse sensoren die in de bril steken. Welke technologie de Vive Focus gebruikt is niet precies bekend, maar op beelden zien we vooraan twee camera’s steken. Volgens HTC is deze vorm van tracking net zo nauwkeurig als bij de normale Vive.

Vive Wave

Naast de headset kondigt de Taiwanese fabrikant ook een VR-platform aan onder de naam Vive Wave. Dit platform wordt de thuisbasis voor mobiele VR-content. Twaalf partners hebben zich er al bij aangesloten. Applicaties van de HTC Viveport-winkel (waar je VR-applicaties kan downloaden) zouden naar dit platform geport worden.

Of de bril naar ons komt, is nog niet duidelijk. HTC wil zich in eerste instantie op de Chinese markt richten. De HTC Daydream-headset – een andere bril waar het concern aan werkt – komt alvast niet naar het westen volgens TechCrunch. De prijs en verschijningsdatum van de Vive Focus zijn nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business