Nieuws

Nieuwe Proximus-bundel ‘Minimus’ biedt minder voor meer geld

Proximus heeft in stilte de nieuwe bundel 'Minimus' gelanceerd en snijdt daarmee in de hoeveelheid mobiele data die het zijn klanten aanbiedt.

Proximus heeft maandag in stilte de nieuwe bundel ‘Minimus’ gelanceerd op zijn website. Dat er door het telecombedrijf weinig ruchtbaarheid rond werd gemaakt, heeft mogelijk te maken met één klein detail: de bundel, die het huidge ‘Internet + TV + Mobile’ vervangt, biedt minder voordeel voor meer geld.

[related_article id=”220145″]

De basisconfiguratie van Minimus ziet er als volgt uit:

  • Onbeperkt internet (mits fair use policy) met maximale snelheid van 100 Mbps download en 6 Mbps upload
  • Toegang tot Proximus TV
  • 1,5 GB mobiele data + 120 belminuten + onbeperkt sms’en

Die samenstelling kost je 74,99 euro, ofwel vier euro meer dan de basisconfiguratie van ‘Internet + TV + Mobile’ waarbij 3 GB mobiele data inbegrepen zit.

Proximus heeft ook in de overige combinaties de hoeveelheid mobiele data gehalveerd in combinatie met een prijsstijging. De overige twee combinaties bieden 5 GB of 10 GB voor respectievelijk 85,99 euro of 99,99 euro. De oorspronkelijke bundels bevatten 10 GB of 20 GB voor respectievelijk 81,99 euro of 95,99 euro. Om het leed te verzachten, biedt de operator de eerste vier maanden een korting van 25 euro aan.

“Niet hetzelfde”

In een reactie aan Belga stelt Proximus-woordvoerder Haroun Fenaux dat de twee producten niet met elkaar te vergelijken zijn. Zo kunnen alle gsm-abonnementen die tot dezelfde Minimus-bundel behoren gratis naar elkaar bellen, waar dat voorheen niet het geval was. Dat verschil gaat evenwel alleen op voor de goedkoopste bundel met 1,5 GB data. Kies je voor 5 GB of 10 GB, dan bel je sowieso onbeperkt naar alle telefoonnummers.

Fenaux benadrukt daarnaast dat bestaande klanten met ‘Internet + TV + Mobile’ niet worden verplicht om naar Minimus over te stappen. Zij kunnen gewoon van hun oude bundel blijven genieten aan dezelfde prijs. Voor nieuwe klanten wordt het oude pakket niet meer aangeboden.

Eerder maakte Proximus ook al bekend dat het de prijs van enkele van zijn abonnementen volgend jaar met 1 tot 4 euro verhoogd. Zowel Proximus als Telenet hebben de gewoonte elk jaar een prijsverhoging van hun producten door te voeren in lijn met de inflatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business