Nieuws

Dieven stelen auto met signaalversterker

Enkele carjackers in het Verenigd Koninkrijk zijn op camera vastgelegd met een opmerkelijke inbraaktruc. Ze gingen ervandoor met een Mercedes door het datasignaal van diens sleutel te kopiëren.

Via het gebruik van signaalversterkers zijn twee dieven in het Britse plaatsje Solihull aan de haal gegaan met een Mercedes. Ze konden de auto gewoon openen en vertrekken, door de software te misleiden. De twee zijn tot nu toe nog niet geidentificeerd noch gearresteerd, maar hun inbraaktruc is wel op beeld vastgelegd.

Op zich is de techniek die de dieven gebruiken vrij simpel: via de signaalversterker pikken ze het signaal op van de digitale sleutel van de auto. De wagen stond op de oprit van de eigenaar, de sleutels lagen gewoon in het huis. De signaalversterker zendt de code van de sleutel opnieuw uit, waardoor de wagen denkt dat de sleutel in de nabijheid is en ontsluit. Ook de motor kan worden opgestart met behulp van de valse digitale sleutel. De dieven hoefden dus enkel in te stappen en weg te rijden met de wagen. De diefstal nam minder dan een minuut tijd in beslag.

De auto werd gestolen op 24 september. De Britse politie heeft nu de beveiligingsbeelden van die nacht vrijgegeven, in de hoop dat er nieuwe informatie opduikt over de dieven of het voorval. Om een dergelijke technologische diefstal te voorkomen, raden experts aan om een stuurslot te gebruiken. De politie hoopt ook dat autobouwers hun software zullen aanpakken om dit type van diefstal te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business