Nieuws

Microsoft brengt tabbladen naar alle Windows 10-apps

De handige tabs bij browsers maken hun intrede in de Verkenner, Microsoft Office tot zelfs derdensoftware zoals Photoshop.

Microsoft brengt een testbuild van Windows 10 uit waarbij meerdere vensters van een programma kunnen worden samengevoegd. Dat schrijft The Verge. Ook zal deze Sets-functie het mogelijk maken om tabbladen te bundelen van verschillende programma’s. Deze functie is al lang een van de meest gevraagde functies voor Windows; zo kreeg het in een recente insider-poll meer dan 20.000 stemmen.

https://www.youtube.com/watch?v=3lEjuU-XFHg

De nieuwe functie borduurt verder op het huidige systeem voor tabbladen in Micorosft Edge. Het zal mogelijk worden om bijvoorbeeld een tabblad van Microsoft Word naast die van de Edge-browser te plaatsen. Het idee is om niet specifiek tabbladen van één programma te bundelen, maar mini-overzichtjes te creëren voor een bepaalde taak. Werk je aan een bepaalde taak, dan kan je alle vensters die je daaraan besteedt in één venster stoppen. Ook krijgen lege Edge-tabbladen een make-over: daar worden niet alleen meer recente webpagina’s getoond, maar ook links naar recente bestanden en software.

[related_article id=”220667″]

De nieuwe testversie van Windows 10 moet in een van de volgende weken beschikbaar zijn voor Windows 10-testers. Aanvankelijk worden tabbladen enkel gelanceerd voor apps die geschreven zijn voor het eigen Universal Windows Platform (UWP). Wanneer de functie voor het grote publiek verschijnt, is niet duidelijk. Volgend jaar wil Microsoft alvast de Sets-functie toevoegen in Office, en later moeten andere software zoals Adobe Photoshop volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business