Nieuws

Apple dicht lek dat je wachtwoord kon omzeilen

Een patch pakt de bug aan waarmee iemand administratorrechten kon krijgen zonder wachtwoord op te geven. De update brengt echter een ander probleem met zich mee.

Apple heeft een patch uitgerold voor een zwakke plek die een gebruiker op eenvoudige manier toegang gaf tot administratorrechten. Een veiligheidsonderzoeker wees het bedrijf enkele dagen geleden op het bestaan van de bug, waarna Apple in actie schoot om het probleem snel op te lossen. De bug deed zich voor bij de twee recentste versies van macOS High Sierra, 10.13.1 en 10.13.2.

[related_article id=”220889″]

Apple heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor de gevaarlijke zwakke plek in het besturingssysteem. “Security is een topprioriteit voor elk Apple product, en spijtig genoeg struikelden we met deze macOS-versie.” Het bedrijf zegt dat het zijn controleproces onder de loep neemt om te voorkomen dat een dergelijke fout in de toekomst door de mazen glipt.

Met Security Update 2017-001 word de bug opgelost. Het werd echter snel duidelijk dat de patch voor bepaalde gebruikers nieuwe problemen bracht. De update schakelt bij sommige macs de optie om bestanden te delen uit. Het euvel zou enkel bij macOS High Sierra 10.13.1 opduiken. Apple heeft een oplossing online gezet voor gebruikers die het ongemak ervaren. Om het delen terug te activeren, moet je de Terminal openen. Tik het commando sudo/usr/libexec/configureLocalKDC in en druk op return. Vervolgens zal je je administratorwachtwoord moeten opgeven. Druk opnieuw op return om de aanpassing te bevestigen en af te ronden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business