Nieuws

HP: “Datatool staat al sinds 2014 op computers”

HP installeerde deze maand niet in het geniep een spionagetool op je pc. De software is al veel ouder en er wordt geen data gedeeld zonder expliciete toestemming.

Gisteren schreven we dat HP ongewenst een stukje bloatware op zijn computers had geïnstalleerd, namelijk de ‘HP Touchpoint Analysis Client’. De tool zou voor het eerst in het midden van november opgemerkt zijn, waarop vele gebruikers klaagden dat hun computer sinds enkele weken trager werkt. Vals alarm, zo blijkt, want de datatool heeft zich al veel langer in je systeem genesteld.

[related_article id=”220893″]

Hewlett-Packard vertelde aan Engadget dat de Touchpoint Analytics Client al sinds 2014 onderdeel is van de Support Assistant. De tool verzamelt anonieme informatie over prestaties van de hardware, maar de data wordt pas gedeeld met het concern als daar expliciet toestemming voor gegeven is. Klanten kunnen de service op elk moment verwijderen of stopzetten.

Ook LaptopMag bekeek de logs van de dienst en vond geen aanwijzingen dat de tool gegevens verstuurde naar de servers van het concern. Als de dienst op je computer staat, is die te vinden onder ‘C:\ProgramData\HP\HP Touchpoint Analytics Client\’. We schreven hier al hoe je de dienst van je systeem verwijdert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business