Nieuws

Google maakt komaf met lockscreenreclame op Android

Met één enkele uitzondering zullen apps geen reclame meer op je vergrendelscherm mogen tonen.

Google doet reclame op je vergrendelscherm in de ban. Het bedrijf maakte dat bekend via een wijziging in zijn beleidstermen voor ontwikkelaars. Inkomsten genereren uit advertenties op het vergrendelscherm wordt uit den boze. Google maakt enkel een  uitzondering als de app bedoeld is om als alternatief voor het vergrendelscherm te dienen. Voor andere apps geldt dat ze “geen advertenties of functies [mogen] introduceren waarmee inkomsten worden gegenereerd via het vergrendelde display van een apparaat”.

Aangezien Google ontwikkelaars heeft geïnformeerd over de verandering, zullen ze zo snel mogelijk hun apps moeten aanpassen aan de nieuwe regels. Daarvoor krijgen ze 30 dagen de tijd. Betrapt Google daarna een app op het tonen van reclame op het vergrendelscherm, dan verwijdert het deze uit de Google Play Store.

Vorig jaar creëerde de app ES File Explorer controverse omdat het gebruikers had misleid om reclame op hun vergrendelscherm toe te laten. De app bood een ‘charging boost’-optie aan, waarover het stelde dat deze het laden van je smartphone met 20 procent zou versnellen. In werkelijkheid installeerden gebruikers die de boost activeerden een nieuw vergrendelscherm. Dit versnelde de laadtijd niet, maar toonde wel een grote reclame-banner. Dergelijke praktijken zouden dus niet meer mogen onder Googles nieuwe beleid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business