Nieuws

Google lanceert Android Oreo Go: OS voor budgettelefoons

Google lanceert een aparte versie van Android Oreo die voor budgettelefoons bedoeld is. Het OS neemt zo weinig mogelijk ruimte op smartphones in.

Google lanceert Android Oreo Go, een besturingssysteem speciaal voor budgettelefoons. De eerste smartphones met Go zullen nog even op zich laten wachten. Google stelt het besturingssysteem nu pas beschikbaar voor fabrikanten. In landen waar budgettoestellen de scepter zwaaien, zullen volgend jaar waarschijnlijk de eerste smartphones met Android Go verschijnen.

Aangepaste apps

Android Go is geen ander besturingssysteem dan Oreo, maar eerder een variant. Fabrikanten kunnen het OS gebruiken door eenvoudigweg een configuratievlag in te schakelen. Hierna wordt de Go-versie van alle Google-apps gebruikt en de aangepaste versie van Oreo gebruikt.

Google biedt op twee manieren Go-versies van zijn apps aan. Sommige apps hebben speciale functies voor budgettelefoons, zoals YouTube Go. Deze app laat je toe om video’s via wifi te downloaden. Andere apps zijn slechts kleiner en nemen minder opslagruimte in beslag. Volgens Google zorgt Android Go ervoor dat maar half zo veel opslagruimte wordt ingenomen.

[related_article id=”157993″]

Verder bevat Android Go eveneens functies om data te besparen. Chrome zal via aangepaste Google-servers werken. Deze servers verkleinen de bestanden die je downloadt, waardoor je minder data verbruikt.

 Android One

Android Go doet erg hard aan Android One denken. Beide versies van Android zijn bedoeld voor budgettelefoons, maar doen dat vanuit een andere invalshoek. Google rolt Android Go uit via het Android Open Source Project, op dezelfde manier als dat met de klassieke versie van Android gebeurt. Zowat het enige dat aangepast is, zijn de apps van Google, die speciale functies bevatten en minder opslagruimte in beslag nemen. In landen als China, waar Google-apps geblokkeerd zijn, zal je weinig verschil merken met Android Oreo.

Voor Android One werkt Google samen met fabrikanten om het besturingssysteem aan goedkope toestellen aan te passen. Samen met smartphonemakers kijkt het bedrijf na welke functies van het OS nodig zijn en zorgt Google voor een gestripte versie van Android. Ook op iets duurdere toestellen, zoals de Motorola Moto X4, kan je Android One terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business