Reviews

Egardia alarmsysteem: slim alarm via internet

Voordelen
Snelle en handige installatie
Prima integratie met pc en smartphone
Eenvoudige bediening
Nadelen
Zwakke sirene
Slechts één deurcontact meegeleverd
Geen HD-camera beschikbaar
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 8
De winter komt eraan, het wordt vroeg donker, en de dieven worden een pak actiever. Hoog tijd om je huis extra te beveiligen tegen inbraak.

Een alarmsysteem is een absolute meerwaarde voor je huis als je extra zekerheid wilt inbouwen tegen inbraken. In de winter vieren inbrekers hoogtij, maar toch zien veel mensen af van een alarminstallatie. De meest gehoorde argumenten zijn ‘te duur’ of ‘te complex’ en het meest populaire ‘ik heb geen kabels klaargelegd, en heb geen zin om in mijn muren te slijpen’. Egardia wil al die argumenten de grond in boren met hun alarmsysteem én plaatst je computer of smartphone centraal.

Eenvoud siert

Het basis alarmsysteem van Egardia bestaat uit een centrale ontvanger, twee bewegingsmelders, een deur- of raamsensor, een afstandsbediening en een bedieningspaneel. Een prima basispakket, maar ik mis toch wel een extra deur- of raamsensor. Je hebt toch meestal een voor- en achterdeur om te beveiligen? In plaats daarvan moet je die extra bijkopen.

De installatie van de set is poepsimpel omdat alles, uitgezonderd de centrale ontvanger, draadloos werkt. Plak of schroef alles waar je maar wilt, en registreer je centrale ontvanger op de website van Egardia. Je computer of smartphone zegt je wanneer de batterijen moeten worden vervangen. Een kind kan de was doen.

Je centrale ontvanger moet je verbinden met een bekabelde internetverbinding, zodat je alarmsysteem bereikbaar is vanaf je computer of smartphone, ongeacht of je nu thuis bent of niet. Voor Android en iPhone is er een specifieke app ontwikkeld, of je logt eenvoudig in via de Egardia website. De iPhone app werkt feilloos, maar aan de Android-versie moet nog worden gesleuteld. Je wordt bijvoorbeeld niet automatisch uitgelogd wanneer je de app verlaat, waardoor je manueel jezelf moet uit- en inloggen om je alarm in of uit te schakelen.

Alle instellingen van je alarmsysteem verander je trouwens ook gewoon online: de vertragingstijd, het aantal gebruikers, hun pincodes, alles is duidelijk en het houdt de installatiedrempel laag. Bij een inbraak krijg je een telefoontje, een sms’je of een e-mail, aan jou de keuze. Een nadeel: de sirene in de centrale ontvanger is te zwak. Test het eerst persoonlijk voor jou, maar ik zou opteren voor een optionele extra luide buitensirene met alarmlicht om inbrekers beter af te schrikken.

Overal verbonden

De meegeleverde afstandsbediening laat je toe om het alarmsysteem in of uit te schakelen met een druk op de knop. Ideaal om aan familie mee te geven in geval van nood, zonder hen je persoonlijke code door te geven of de inloggegevens van de website.


Egardia heeft nog verschillende extra accessoires te koop, waarvan een camera de meest opvallende is. Hiermee kan je op je smartphone of computer live beelden bekijken, of beelden laten opnemen wanneer het alarm af gaat. Dat klinkt leuk, maar de kwaliteit van de camera is gewoon niet goed genoeg. Voor 199 euro had ik wel HD-kwaliteit verwacht. Daarnaast kan je bitter weinig instellingen aanpassen, omdat de camera geen apart IP-adres genereert. Met je inloggegevens kan je enkel de naam van je camera aanpassen, verder niets.

Bovendien voegt de camera nog eens 4 euro toe aan je maandelijks abonnement. Voor dat maandelijks bedrag controleert Egardia wel continu of je camera goed functioneert, en slaat het elke opname in de cloud op voor onmiddelijke toegang. Aan jou om in te schatten of die abonnementsprijs interessant is.

Door de online diensten en relatief lage instapprijs draagt het Egardia alarmsysteem (zonder camera) een maandelijks abonnement van 8,95 euro. Dat is even schrikken, maar door het gebruiksgemak en het gebrek aan jaarlijks onderhoud valt het maandelijkse bedrag te rechtvaardigen. Wil je je thuis eenvoudig beveiligen, zonder technische installatie, maar toch handig in gebruik? Dan ben je bij Egardia aan het juiste adres.

Test je graag de online webinterface of de smartphone applicatie? Egardia heeft hiervoor een demo-account.

– Online: ga naar Egardia en vul bij gebruikersnaam en wachtwoord telkens egardia6.
– Smartphone: download de app bij Google Play of de App Store en vul bij gebruikersnaam en wachtwoord telkens egardia6.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business