Reviews

Paper Mario Sticker Star: papieren puzzelavontuur

Voordelen
Prachtige wereld
Bomvol details
Soms innovatieve puzzels
Nadelen
Trial-and-error
Simpele gevechten
Overaanbod aan stickers
Aanbevolen prijs: €49.99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Paper Mario is terug en dat is altijd goed voor een spannend avontuur. Maar zoals een sticker heeft ook dit spel twee kanten.

Paper Mario is terug en dat is altijd goed voor een spannend avontuur. Bowser heeft tijdens het jaarlijkse stickerfeest in Decalburg nog maar eens voor chaotische omstandigheden gezorgd, die spelers met zoveel plezier oplossen. Dat doe je door Paper Mario en zijn bondgenote, de stickerfee Kersti, door een kleurrijke wereld te sturen.

Puzzels met extra dimensie

Die wereld bestaat uit 2D-figuren die in een 3D-wereld rondlopen. Met een druk op de knop kun je die wereld kantelen, waardoor alle 2D-onderdelen als platte voorwerpen verschijnen. Hierdoor creëer je een volledig nieuw spelelement dat puzzels letterlijk een extra dimensie geven. En dat is net wat Paper Mario Sticker Star nodig heeft.

Zoals de titel van het spel zegt, krijg je een hele batterij stickers tot je beschikking. Die vind je in alle hoekjes en gaatjes. Kleef ze op de juiste plaats en er is geen puzzel, hindernis of tegenstander die je niet de baas kunt. Je kunt er zelfs de hele omgeving mee veranderen, om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot verborgen delen van de spelwereld. Het geheel werkt heel verslavend, maar het merendeel van de puzzels zijn trial-and-error. Heel frustrerend, zeker als je daarbij nog de simplistische aanvallen telt.

Knipoog

Zonde, want het verhaal is gelukkig niet zoals Mario zelf papierdun. Overal is ook wel een knipoog aanwezig uit het klassieke Nintendo-universum, wat de fans zeker moet doen watertanden. Merk je die knipogen niet, dan nog zul je ook wel plezier beleven aan Paper Mario Sticker Star, maar verliest het wat zijn charme. Zoals een sticker heeft ook dit spel twee kanten, maar als kleine Nintendo-details je kunnen charmeren, is dit een uitstekend spel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business