Reviews

De beste smartphones van het moment vergeleken

Dit zijn de beste telefoons die je kunt kopen. Deze high-tech exemplaren kunnen zowat alles wat je van een telefoon kan verwachten, en meer.

De rekenkracht van de smartphones in deze categorie rivaliseert die van volwaardige computers. Deze toestellen huisvesten de modernste quadcore Snapdragons en zoveel RAM-geheugen als de ontwikkelaars er in kwijt konden. Een vlaggenschip is gevuld met de modernste technologieën en snufjes die de fabrikant kan bieden, en is ook een jaar na de aankoop nog hypermodern, wat met veel smartphones van het lage of middensegment wel eens kan tegenvallen.

De ingewanden van deze high-end telefoons komen erg overeen. In vrijwel elk toestel zal je een Snapdragon 800 of 801 terugvinden, omdat dat nu eenmaal de krachtigste SoC van het moment is. Bij de keuze tussen vlaggenschepen zal dus niet de rekenkracht de doorslag geven, maar andere kwaliteiten zoals prijs, camera, een waterdichte behuizing of andere originele snufjes. 

[related_article id=”161563″]

De meeste vlaggenschepen hebben één  tekortkoming gemeen. Omwille van hun brute rekenkracht lopen ze erg warm bij intensief gebruik. Dat is de prijs die je betaalt voor een kleine supercomputer op zakformaat. Al betaal je helaas ook nog een andere prijs: deze categorie begint op 400 euro, maar de meeste vlaggenschepen worden initieel rond de 700 euro geprijsd, geen klein bedrag. 

Ten slotte nog even dit: De iPhone 5s is de grote afwezige in dit overzicht. Dat is niet omdat hij niet in het lijstje thuishoort, maar wel omdat Apple geen testexemplaren van zijn smartphone beschikbaar stelt aan de Belgische pers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business