Reviews

Eerste indruk HP Pavilion 10 x2: kleine Surface

HP toont de Pavilion 10 x2: een tablet die ook dienst doet als laptop en erg aan de Surface-reeks van Microsoft doet denken.

De Pavilion x2 is in eerste instantie een 10-inchtablet, met onder de motorkap een Intel Atom-processor. Geen krachtpatser naar computernormen dus, maar voor een tablet moeten de ingewanden meer dan volstaan.

HP toonde het toestel tijdens het PC of the Future-event gisteren, al was het helaas niet ingeschakeld. We konden wel het uiterlijk van de transformeerbare laptop bekijken, en dat is bij dit toestel het belangrijkst.

Stevig
Als tablet voelt de x2 erg aangenaam en robuust aan. Het ding is niet te zwaar maar ligt stevig in de hand. De afwerking van de tablet is fijn en kwalitatief. De x2 is natuurlijk meer dan alleen een tablet, vandaar de naam. Bij het toestel hoort een toetsenbord waarmee je de tablet kunt omtoveren tot een laptop. De manier waarop dat gebeurt doet erg denken aan de Microsoft Surface.

Het toetsenbord is net als de Surface uitgerust met een gekleurde cover die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het belangrijkste verschil is dat de cover nog achter het toetsenbord uitsteekt. Wanneer je de tablet omvormt tot laptop kun je de cover gebruiken om het scherm rechtop te houden. Bij het sluiten van het geheel dekt hij echter de bovenkant van de tablet af, wat er een beetje vreemd uitziet.

Het toetsenbord van de Pavilion x2 is comfortabel om mee te typen. Het dunne geheel zorgt er natuurlijk voor dat de toetsen niet zoveel feedback bieden als bij een volwaardige laptop, maar HP’s externe toetsenbord komt toch in de buurt. Toetsenbord met cover en tablet klik je in elkaar met een stevig magnetisch docksysteem.

Bedenkingen
Op het eerste gezicht ziet de Pavilion 10 x2 er aantrekkelijk uit, ook als computer, al kunnen we wel enkele bedenkingen maken. In laptopmodus zijn er met het scherm slechts een beperkt aantal hoeken mogelijk. Dat was bij vorige Surface-toestellen ook zo, maar Microsoft stapte met de Surface Pro 3 van die beperking af. Verder claimt HP dat de tablet dienst kan doen als laptop. Of dat ook opgaat voor de kracht van de ingewanden blijft nog even afwachten.

De Pavilion x2 is, met een prijs van vermoedelijk ergens rond de 330 euro, natuurlijk een stuk aantrekkelijker geprijsd als de Surface van Microsoft. Die laatste is dan wel veel krachtiger, wat het toestel interessanter maakt als laptopvervanger, maar Microsoft verkoopt de Surface als (dure) tablet waar je het (eveneens dure) toetsenbord nog bij moet kopen. HP verkoopt zijn mini 2-in-1 met toetsenbord incluis. De tablet is vanaf oktober verkrijgbaar, welke datum precies is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business