Reviews

Review Alcatel One Touch Pop 2

Voordelen
Scherpe prijs
Goede autonomie
4G
Nadelen
Vervelende haperingen
Waardeloze selfiecamera
Aanbevolen prijs: €129 (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 6
De One Touch Pop 2 is heel scherp geprijsd, maar Alcatel heeft niet altijd de beste keuzes gemaakt om kosten te besparen.

Net als het gros van de andere smartphones in zijn prijsklasse maakt de Alcatel One Touch gebruik van de Snapdragon 410-chip. Die brengt 4G-connectiviteit naar het budgetsegment, met degelijk prestaties. Onze ervaring met de Alcatel One Touch Pop 2 is prima, maar echt onder de indruk zijn we niet. Vooral het 4,5 inchscherm hadden we liever iets scherper gezien. De batterij presteerde bovengemiddeld, maar twee dagen met 4G ingeschakeld lukte net niet.

De 5 megapixelcamera trekt snelle foto’s, maar zonder ideale lichtomstandigheden is het resultaat dikwijls teleurstellend. Er is een camera vooraan, maar enkel om te videochatten in lage resolutie. Een selfie trekken is VGA-resolutie is een heel slecht idee. Ondanks dat deze chip in andere toestellen ook zit, voelt de Pop 2 soms ietwat stroef aan. Het lijkt erop dat de Alcatel-schil over Android iets te zwaar is voor dit budgettoestel.

De scherpe prijs zorgt ervoor dat Alcatel keuzes heeft moeten maken, en dat voel je ook aan het toestel. Het ziet er heel goedkoop uit en de diverse haperingen kunnen af en toe voor frustratie zorgen. Absoluut geen slecht toestel gezien zijn scherpe prijs, maar vergeleken met de Motorola Moto E heeft Alcatel nog werk voor de boeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business