Nieuws, Reviews

Review Philips Hue Go: Lichtspektakel

Voordelen
Draagbaar
Heeft geen afstandsbediening nodig
Brede waaier aan kleuren
Gemakkelijk in gebruik
Nadelen
Duur
Lage helderheid
Afstandsbediening noodzakelijk voor volle potentieel
Aanbevolen prijs: €99,95
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Hue Go kan door middel van verschillende kleuren je kamer in een betoverende sfeer onderdompelen. Deze sfeer komt echter wel tegen een serieus bedrag.

De Philips Hue Go maakt deel uit van het verbonden verlichtingsecosysteem van Philips: het is een slimme lamp. De Hue Go doet dan ook meer dan licht geven: het creëert een sfeer, door middel van aangepaste kleuren. Bovendien is de tafellamp, die qua vorm nog het meest lijkt op een plastic witte keukenschaal, gemakkelijk verplaatsbaar. Het toestel weegt 900 gram en is 7,9 cm hoog, 15 cm lang en 15 cm breed.

Sfeerverlichting

Onderaan de schaal vind je een enkele knop waarmee je de lamp aan- en uitzet, en waarmee je ook kan wisselen tussen lichtkleuren. Je kan de lamp zowel in een stopcontact pluggen als op herlaadbare batterijen gebruiken. De aansluiting op het elektriciteitsnet krijgt wel de voorkeur, aangezien de hoeveelheid lumen (zichtbaar licht) sterk afneemt als de lamp moet overschakelen op batterijkracht. Volgens Philips ligt de levensduur van de Hue Go op ongeveer 15.000 uur, wat neerkomt op twee jaar als hij onafgebroken licht zou geven, en 20 jaar als hij maar drie uur per dag werkt. De batterij maakt het mogelijk voor de Hue Go om drie uur autonoom te schijnen.

Ook aangesloten op een stopcontact, geeft de lamp niet al te helder licht af. Om een kamer te verlichten, moet je dit toestel niet kopen, maar als sfeerlicht heeft de Hue Go zeker een streepje voor. Via de aan/uitknop kan je door honderden kleuren roteren die op het spectrum van de kleurtemperatuur tussen 2000 en 6500K liggen, naast diverse kleurschema’s die vooraf zijn geprogrammeerd in de lamp, en namen dragen als “Cozy Candle”, “Sunday Coffee” en “Enchanted Forest”.

Bijhorende app

Je kan de Hue Go dus probleemloos zonder ‘afstandsbediening’ instellen, maar wil je meer controle en alle functies, dan moet je de bijhorende app op smartphone of tablet installeren. Die laat je toe om timers te zetten, het dimniveau aan te passen, zelf kleurenschema’s in elkaar te steken of notificaties te krijgen. Een opmerkelijke optie maakt het ook mogelijk om kleuren in te stellen door een foto naar de app op te laden en een tint te selecteren uit het beeld. Er is een iOS- en een Androidversie beschikbaar. De applicatie werkte tijdens het testen ervan iets trager op Googles besturingssysteem en reageerde ook minder snel op input.

De Philips Hue Go heeft een IP20 rating, wat betekent dat hij bestand is tegen vochtige omgevingen. Je kan hem dus in een badkamer plaatsen of naast een zwembad, maar waterdicht is het toestel niet. Vermijd dus contact met water en regen.

Prijzig

De Hue Go is een betoverende sfeerlamp, maar het prijskaartje doet je wel meteen terug met beide benen op de grond staan. Is het slimme licht zijn kostprijs waard? Ben je specifiek op zoek naar sfeerverlichting, dan is de Hue Go een aantrekkelijke kandidaat dankzij zijn mobiliteit, brede kleurenspectrum en intuïtieve gebruik. Er bestaan goedkopere alternatieven, maar heb je al producten uit het Philips verlichtingsecosysteem in huis, dan zal de Hue Go zeker een gesmaakte toevoeging zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business