Reviews

Review Asus RT-N18U

Voordelen
Goed bereik
Erg goede snelheid
Makkelijk te installeren
Nadelen
Moeilijk bereik tussen verdiepingen
Aanbevolen prijs: €69,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Asus RT-N18U levert in eerste instantie een goede snelheid en bereik, maar van zodra hij etages moet overbruggen wordt het lastiger.

Asus levert een sobere designrouter die met zijn prijs ideaal in de middenmoot past. Het is geen dualbandrouter, daarvoor moet je meer opleggen, maar de wifi-prestaties op korte en middellange afstand, zijn gemiddeld. We halen consequent 24 tot 35 Mbps, maar de RT-N18U moet duidelijk de duimen leggen wanneer de afstand te groot wordt.

Enkel de verre locatie vormt een probleem met een magere snelheid van maar 0,49 Mbps, met een wispelturige connectie. In deze prijscategorie zijn we verrast dat er een USB 3.0-aansluiting is, maar echt bliksemsnel is die niet.

De webinterface ziet er heel aangenaam uit, met een duidelijk beeld waar de verbinding fout zit. Opvallende extra in deze prijsklasse, is de mogelijkheid voor een VPN-server. Handig wanneer je bijvoorbeeld een Amerikaanse of Engelse internetverbinding wilt simuleren om diensten zoals Hulu of BBC iPlayer vrij te maken.

Ondanks de overzichtelijke interface, kan je nog behoorlijk diep in de instellingen alles naar wens aanpassen. De simpele ‘Quick Internet Setup’ knop kan je trouwens soms ook behoorlijk uit de nood helpen. Heel interessante router met een laag verbruik, 6,5 watt gemiddeld, maar vooral het bereik op meerdere verdiepingen speelt hem parten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business